Datum objave: 13. Veljača 2020

NA METI PREVARANATA / Starici u Primoštenu dvoje prevaranata ukralo iz kuće veću svotu novca

Diana Ferić
Diana Ferić

Starica od 87 godina u Primoštenu je bila žrtva dvaju prevaranata koji su joj, lažno se predstavljajući, iz stana ukrali novac.

"U prijepodnevnim satima 8. veljače u Primoštenu je nepoznata počiniteljica, lažno se predstavljajući kao zdravstvena djelatnica 87-godišnjakinji iz kuće ukrala veću svotu novaca, a 11. veljače joj je nepoznati počinitelj, lažno se predstavljajući kao djelatnik banke također ukrao novac. Protiv nepoznatih počinitelje će biti podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija postupa s ciljem otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenog novca", kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.

Iz PU šibensko - kninske upozoravaju građane, posebno one starije da ne nasjedaju na takve prevare i ne puštaju u kuću nepoznat ljude. Prevaranti se najčešće predstavljaju kao: policajci, inspektori, zaposlenici HEP-a, vodovoda ili plinare, zaposlenici zdravstvenog ili mirovinskog osiguranja, serviseri, čitači brojila i izvršitelji sličnih usluga, suradnici crkve, socijalnih službi, prodavači, dostavljači pošte i slično.    

Radi zaštite bi trebalo:

- postavite špijunke i zaštitne lance na ulazna vrata,

- ne puštajte nepoznate osobe u stan prije nego što ste se uvjerili o komu se radi, službene osobe dužne su na vaš zahtjev pokazati službenu iskaznicu,

- ako i dalje sumnjate, prije nego što otvorite vrata, nazovite instituciju i čuje ime se nepoznata osoba predstavila i provjerite jesu li je oni poslali,

- ako osobu pustite u stan, ne ostavljajte ju samu u nekoj prostoriji, ako je moguće pozovite susjeda da bude s vama,

- ne nasjedajte na trikove nesvjestice, malaksalosti , žeđi, bolesti,

- ne plaćajte usluge i robu odmah, već zatražite račun

- ne držite veće svote novca u kući

        

Iz kategorije: Crna kronika