Datum objave: 01. Srpanj 2021

NAKON VIŠEMJESEČNE ISTRAGE / Pritvorena sedmorica dilera od 23 do 63 godine, a osim droge u njihovim stanovima pronađeno i oružje, amfora i elektrošokeri

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Pod sumnjom da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama kao i omogućavanja trošenja droga, policija je, nakon višemjesečnog opsežnog kriminalističkog istraživanje kazneno prijavila sedam osoba starosti 23, 25, 37, 38, 42, 53 i 63 godine i predali ih pritvorskom nadzorniku.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni u razdoblju od siječnja do lipnja 2020. godine, s namjerom pribavljanja materijalne koristi, nabavljali i na području Policijske uprave šibensko-kninske preprodavali drogu kokain i marihuanu. Temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku u različitim vremenskim razdobljima obavljene su pretrage kuća, stanova, zemljišta i prijevoznih sredstava osumnjičenih kojom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno 305 grama bruto težine zelene biljne materije karakteristične za drogu marihuana, 126,65 grama bruto težine materije karakteristične za drogu kokain, digitalna vaga s tragovima droge, 13.500 kuna u raznim apoenima, 2.475 eura u raznim apoenima, jedna antička amfora, pištolj marke „HS“, pištolj marke „Colt“ s 18 komada streljiva, jedan uređaj za prisluškivanje s pripadajućom SIM karticom kao i dva elektrošokera", kaže Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko - kninske.

Osumnjičeni su, ovisno o vremenu postupanja prema njima, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske. Također su protiv pojedinih osumnjičenika podneseni i Optužni prijedlozi Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o suzbijanju zlouporaba droga.

Iz kategorije: Crna kronika