Datum objave: 07. Studeni 2022

POLICIJSKA VIKEND AKCIJA / Pala petorica vozača s previše alkohola u krvi. Trojica, među kojima je i rekorder s 2,67 promila, završila u zatvoru.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Proteklog vikenda policija je u najavljenoj akciji kontrole vožnje pod utjecajem alkohola, između ostalih blažih slučajeva riješila pet ekstremnih slučajeva pijanih vozača.
4. studenog oko 20,20 sati u Kistanjama policijski službenici su zaustavili osobni automobil šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak kojem je izmjerena koncentracija od 1,90 g/kg alkohola u organizmu. Osim toga upravljao je vozilom bez vozačke dozvole koja mu je oduzeta zbog kolekcije negativnih bodova. Sudac za prekršaje pored kojeg je izveden odmah ga je strpao u zatvor na 15 dana.
Idući dan, 5. studenog oko 19 sati u Šibeniku su policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 37-godišnjak kojem je izmjerena koncentracija od čak 2,67 g/kg alkohola u organizmu, a i on je upravljao je vozilom iako mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola. I njega je sudac za prekršaje kaznio s 15 dana zatvora.
6. studenog oko 1,15 sati policijski službenici su u Bilicama zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnjak kojem je izmjerena koncentracija od 1,35 g/kg alkohola u organizmu. Sudac Prekršajnog odjela Općinskog suda u Šibeniku kaznio ga s 15 dana uvjetno na 12 mjeseci i zabranu upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 4 mjeseca.
Istog dana oko 23,48 sati u Šibeniku policijski službenici su zaustavili osobni automobil upravljao 27-godišnjak bez vozačke dozvole i položenog vozačkog ispita, kojem je izmjerena koncentracija od 1,05 g/kg alkohola u organizmu. Uz Optužni prijedlog priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

U proteklih deset mjeseci 2022. godine na području Šibensko – kninske županije 92 prometne nesreće skrivili su vozači koji su vozili pod utjecajem alkohola. U tim nesrećama poginulo je 6 osoba.

Iz kategorije: Crna kronika