Datum objave: 24. Svibanj 2021

LP DAY U ŠIBENIKU / Ako ste zainteresirani za izlaganje, prodaju, razmjenu ploča i stripova požurite s prijavom

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Devetu godinu kulturna udruga Fotopoetika poziva sve ljubitelje ploča i stripova da im se pridruže na manifestaciji Longplay day, šibenskoj inačici Svjetskog dana prodavaonice ploča (Record store day) koja se ove godine održava 12. lipnja (subota), ponovno ispred kluba Azimut u Šibeniku, a u suradnji s Udrugom Kolektiv 4B i uz podršku Turističke zajednice Grada Šibenika. Prijave su u tijeku!

Svi koji žele sudjelovati u izlagačkom dijelu programa moraju se javiti do 8. lipnja na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom 'za LP Day 2021'.

'Poziv, naravno, vrijedi za cijelu Hrvatsku jer je Longplay day od svoje prve godine održavanja manifestacija koja je privlačila kolekcionare ploča iz svih djelova zemlje. Savjetujemo svima koji bi sudjelovali na LP dayju da požure s prijavama ako su zainteresirani za izlaganje, prodaju, razmjenu ploča i stripova jer mjesta se brzo popune, a već sad imamo nekoliko zvučnih imena koja su najavila svoj dolazak, poručili su organizatori.

Svoje sudjelovanje i ove godine potvrdila je izdavačka kuća PDV, koja potpisuje hrpu zanimljivih autora i to baš na vinilima, a na čelu s Vedranom Menigom, čovjekom koji stoji iza covid free festivalske oaze nedaleko Šibenika.

'Važno je napomenuti da je sudjelovanje besplatno', ističu organizatori, a ove godine u potpisu organizatora stoji Udruga Kolektiv 4B koja se pobrinula da šibenska inačica svjetski popularnog Record store daya ima svog glazbenog ambasadora – ovog 12. lipnja to je nagrađivana hrvatska glazbenica čiji lik i djelo volimo – Je Veux.

Pa ponovimo još jednom – Longplay day 2021 bit će održan 12. lipnja, u dva dijela – jutarnji je izlagački ispred Azimuta od 11 do 14 sati kad će se moći razgledati kolekcije vinila, stripova, a ovisno o raspoloženju vlasnika iste će se moći kupiti ili razmjeniti. Dok je večernji dio programa rezerviran za glazbu i to onu koncertnu kada, također ispred Azimuta, nastupa ambasadorica eventa, Željka Veverec, točnije Je Veux. 

'Sve je besplatno uz potrebnu dozu opreza zbog virusa!', poručuju iz Fotopoetika i Kolektiva.

 

Iz kategorije: Glazba & Spektakli