Datum objave: 19. Kolovoz 2023

OPROSTI ZBOG SNOVA / Ivo Pattiera ima novi album. Na njemu su nove pjesme, ali i njegove stare uspješnice koje oduševljavaju i u novim aranžmanima.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

“Oprosti zbog snova” novi album jednog od najznačajnijih hrvatskih pjevača zabavne glazbe dalmatinskog izraza,  Šibenčanina Ive Pattiere predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare Croatia Recordsa i Večeri dalmatinske šansone. Nosi naziv po pjesmi koju će Pattiera izvesti na Večeri novih skladbi koja se održava večeras.
Na albumu, prvom nakon čak 19 godina čekanja, uz nove pjesme poredani su i brojni stari hitovu u novoj maestralnoj interpretaciji Ive Pattiere i novim aranžmanima Joška Eterovića koji je radio na tom albumu o kojem su obojica govorili na današnjoj konferenciji za novinare.
Pattiera je na albumu ugostio i nekoliko zanimljivih glazbenih kolaboracija. Sa sjajnom Radojkom Šverko snimio je duet za pjesmu “Ljubavna pjesma”, singl “O ljubavi nestala si” otpjevao je s Đanijem Stipaničevim, a s Lucijom Eterović snimio je duet “Put u raj”. Izdanje završava Klapom „Maslina” kao gostom i live pjesmom “Prođi me se” koju su izveli u Koncernoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
Ivo Pattiera se u svojoj bogatoj karijeri dokazao kao vrsni glazbenik velikih glasovnih mogućnosti. 80-tih godina prošlog stoljeća postigao je velike uspjehe na Splitskom festivalu  otpjevavši bezvremene pjesme koje “Pjesmom te ljubim”, “Prođi me se”, “Ćale moj”, “Rascvjetana grana”, "O ljubavi, nestala si", "Da mi se vratit", "Dođi na jednu ćakulu"... 

 

Iz kategorije: Glazba & Spektakli