Datum objave: 21. Kolovoz 2023

MIŠO KOVAČ / Prvi primjerak fantastičnog vinilnog albuma s najboljim pjesmama Miše Kovača dobio je Dušan Šarac jedan od njegovih glazbenih otaca

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Mišo Kovač 25 Greatest Hits naziv je dvostrukog klasičnog vinilnog albuma s najboljim pjesmama Miše Kovača. Legendarni pjevač neprolazne slave nije dobio samo još jednu ploču svojih uspješnice nego veliki epohalni album svojih najboljih i najpopularnijih pjesama koji su znalački i s puno ljubavi uredili složili urednici Zlatko Turkalj i Želimir Babogredac.
Esencijalni album Miše Kovača koji je izdao Croatia Racords sluša se u dahu i otkriva zašto je veliki Mišo Kovač – najveći. Pjesme nisu poredane kronološki tako da jednako dobro zvuči Mišin davni „San Francisko” kao i „Dalmatino” koji mu može biti skoro pa šukunuk. I svi ostrali krunski dragulji iz Mišine pjesmarice su tu; „Šibenska balada”, „Poljubi zemlju”, „Ti si pjesma moje duše”, „Ja ne mogu drugo nego da je volim”, „Samo nas nebo rastavit može”... Sve je tu na sjajnom vinilnom dvostrukom albumu koji je i tehnički besprijekoran. Croatia Recordsov album Mišo Kovač 25 Greatest Hits, ploča je koju mora imati svatko tko voli glazbu bez obzira preferira li rock, klasiku ili jazz.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli