Datum objave: 01. Rujan 2023

Parni Valjak pred punim gledalištem na Mihovilu: „Iako Akija nema fizički, on će biti uvijek tu s nama!“

Diana Ferić
Diana Ferić

Parni Valjak, jedan od najznačajnijih rock bendova u Hrvatskoj s novim pjevačem Igorom Drvenkarom sinoć je raspjevao i rasplesao rasprodano gledalište Tvrđave sv. Mihovila.

Dobra večer prijatelji! Kako pjesma kaže 'suzama se vatre ne gase'! Vrijeme se ne može vratiti, stvari su takve kakve jesu. Akija nema, iako, nema ga fizički, on će biti uvijek tu s nama! Ono što je glazbenicima suština - ne sviramo zato da bi živjeli, živimo da bi svirali! Morali smo dalje, trebao nam je glas, a glas se pojavio u liku ovog krasnog čovjeka!”, kazao je publici pred početak koncerta Husein Hasanefendić Hus.

Već od prvih taktova pjesme 'Ljubav', publika je oduševljeno prihvatila novog člana benda upečatljivog glasa  Igora Drvenkara, koji je naslijedio karizmatičnog Akija Rahimovskog za mikrofonom. Svojom energijom na pozornici osvojio je čitavu publiku na sv. Mihovilu i još jednom potvrdio da legendarni glazbenici iz Parnog Valjaka nisu pogriješili s njegovim odabirom za novi glas benda.

 

Tijekom koncerta dužeg od dva sata šibenska publika i gosti uživali su u hitovima iz bogate glazbene karijere benda duge više od 40 godina – od Zastava, Lutke za bal, Zagreb ima isti pozivni, Dođi, Jesen u meni pa sve do odličnih novih pjesma Bogati će pobjeći na Mars i Moja glava, moja pravila - publika je pjevala uglas.

Bio je to pretposljednji koncert iznimno uspješne jubilarne desete koncerte sezone na tvrđavi sv. Mihovila, a u rujnu, kao finale ljeta na tvrđavi bit će održan SHIP festival na kojem će tijekom četiri večeri na više pozornica nastupati više od 40 izvođača, uz konferencijski dio tijekom dana u Kući umjetnosti Arsen i u klubu Azimut. 

Iz kategorije: Glazba & Spektakli