Datum objave: 27. Prosinac 2023

INDIJSKO - ŠIBENSKI PAR NA HTV - u / Šibenski zet, Indijac Aman učio plesati voditelje indijski ples i objasnio zašto se prije nego za Šibenčanku Barbaru oženio za stablo

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Blagdanska emisija HTV -a „Božić velikih želja” ugostila je sinoć Šibenčanku, indijsku nevistu Barbaru Maheshwari i  njezinog supruga Indijca Amana koji inače žive na relaciji Zagreb - London, a često su i u Šibeniku i u Indiji. Gosti su bili i  Stipe Božić, chef Stefano Cosattini  Jelena Miholjević, plesačica sambe brazilka Anny Alves te Franka Batelić. 

Barbara Maheswari je pričala o svom doživljaju indijske kulture i običaja i spoju s hrvatskom kulturom. Najbolje je to oslikala primjerom iz vlastitog doma kada je njezin suprug prvi put došao u posjet njezinim roditeljima u Šibenik. Majka se potrudila, iako joj je Barbara rekla da ne koristi govedinu jer su krave u Indiji svete, i napravila tradicionalnu šibensku pašticadu. Kada ju je Aman upitao koje je to meso priznala je da je krava i dodala „ali to nije sveta krava”.
Aman je voditelje učio plesati tradicionalni indijski ples, a objasnio je i zašto se, prije nego s Barbarom vjenčano sa stablom. Rekli su im da njih dvoje nisu jedno za drugo i da će zajedno biti nesretni pa je Aman tu nesreću prenio na stablo. Inače Amanova obitelj u Indiji ima najveći  edukacijski centar za učenje stranih jezika,a o njegovoj obitelji i njihovom poduzetničkom pothvatu Netflix je snimio i seriju "Kota Factory". Barbara je još od svoje tinejdžerske dobio pokazivala dar za poduzetništvo, a danas vodi tvrtku „Remote Bob” koja povezuje klijente u Velikoj Britaniji sa zaposlenicima u Hrvatskoj i okolnim zemljama.
Iz kategorije: Glazba & Spektakli