Head 06
Datum objave: 09. Prosinac 2015

Pogledajte program Sajma riječi, ritma i druženja koji se u Šibeniku održava sljedeći tjedan

Šibenik News
Šibenik News

 

Sajmich – Sajam riječi, ritma i druženja koji za cilj ima raditi na popularizaciji čitanja u javnosti, liječenje od ovisnosti gledanja u ekrane pametnih i inih telefona održat će se 14., 16. i 17. prosinca u caffe baru / noćnom klubu Azimut u Šibeniku.

Trodnevno događanje posvećenoj pisanoj riječi uživa i podršku ravnatelja Gradske knjižnice 'Juraj Šižgorić' iz Šibenika, Vilijama Lakića koji poručuje: Budući da je jedan od temeljnih ciljeva Knjižnice promicanje knjige i čitanja, imate moju podršku za svoju manifestaciju, a vjerujem da se i svi moji kolege slažu sa mnom.

Zahvaljujući Sajmichu – Sajmu riječi, ritma i druženja, Šibenik će dobiti mjesto gdje će moći razmijenjivati (rabljene) knjige, donijeti one koje su svojevrsni višak u osobnoj knjižnici, a uzeti s police onu koja mu se sviđa i ponijeti je sa sobom doma ili ostati i čitati uz kakav napitak i razglabati na temu knjige uz društvo. To je program razmjene (rabljenih) knjiga koji otvara manifestaciju, a koji će se nastaviti do daljnjeg.

Sajam u organizaciji Kulturne udruge Fotopoetika sa sjedištem u Šibeniku, a djelovanjem na području cijele Hrvatske donosi tri dana odličnog programa u koji su uključeni predstavljanje zbirke poezije 'Srce je to' autorice, mlade Šibenčanke Marije Bogdanović. Riječ je o njenoj prvoj zbirci i to nastaloj u DIY maniri, pisana je iz ženskog srca, a u muškom licu te autorici za dušu.
Osim 'klasične' poezije, Sajam donosi i večer slam poezije u izvedbi članova DADAnti – Udruge za promicanje Eksperimentalne Umjetnosti iz Splita te članova udruge ZaPis (Zadarski pisci) uz voditelja / moderatora poznatog šibenskog novinara Marka Podruga.
Članovi udruge DADAnti predviđeni za nastup i gostovanje u Šibeniku su: Franko Bušić (predsjednik udruge), Željko Barišić (dopredsjednik udruge, aktualni prvak Hrvatske u slam poeziji, urednik naklade DADAnti), prof. Mario Krajinović (tajnik udruge), Hrvoje Bubić (voditelj glazbenog odjela), Jurica Ivčević. Ako netko od navedenih bude spriječen umjesto njega će doći Velimir Foretić (pjesnik, glumac, baletan).
-Nastup počinje pjesničkim performansom Himna (nema veze s našom, niti drugim nacionalnim himnama, obradili smo individualističkim pristupom Ursonatu Kurta Schwittersa te je uzeli kao himnu udruge DADAnti). Predviđeno je da Barišić koordinira izvođače, malo predstavi našu nakladničku djelatnost, kaže nešto o svom iskustvu na europskom slam prvenstvu. Ostali slemaju, kazuju poeziju na pamet, a neki je čitaju. Izvesti ćemo i neki kraći performans, vezan uz poeziju jer su svi koji dolaze i iskusni performeri – poručuju iz DADanti-ja.

Podrug će voditi i program predstavljanja novog naslova autora Nebojše Lujanovića, 'Oblak boje kože' (u izdanju Frakture) koji autor upravo predstavlja diljem Hrvatske i šire.
Gost programa, odnosno gošća manifestacije je šibenska književnica, Nikolina Nina Savić koja će se publici predstaviti u eteru emisije online radija Disco Gimnazija.

RASPORED PROGRAMA SAJMA RIJEČI, RITMA I DRUŽENJA U AZIMUTU:

Ponedjeljak, 14. prosinca, 18 sati
- Razmjena (rabljenih) knjiga – unutar radnog vremena ugostiteljskog objekta
- Promocija zbirke poezije 'Srce je to', Marija Bogdanović, 18 sati

Srijeda, 16. prosinca, 21 sat
- Večer slam poezije – DADAnti – Udruga za promicanje Eksperimentalne Umjetnosti & Zadarski pisci
- Moderira: Marko Podrug

Četvrtak, 17. prosinca, 19.30 sati i 21 sat
- Promocija knjige 'Oblak boje kože', autora Nebojše Lujanovića
- Razgovor s autoricom Nikolinom Ninom Savić u eteru Internet radija Disco Gimnazija koji se emitira iz Azimuta
- Moderira: Marko Podrug, Darko Relja
 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3