Datum objave: 10. Ožujak 2016

MNOGI DRUGI I RHEA: Proboj šibenskih glazbenih snaga na hrvatskoj sceni

Šibenik News
Šibenik News

Šibenska autorska scena već neko vrijeme živi svoj život u tišini i na margini, a povremeno svjetlo na scenu bace tek glazbeni izleti pojedinih bendova ili pojedinaca. Zadnji u nizu takvih nastupa je onaj benda Rhea i bubnjara Mirka Burazera kao člana zagrebačkog benda Mnogi Drugi.

 

Ono što nije pošlo za rukom šibenskom Magulu u prvoj kvalifikacijskoj večeri ST-@rt festivala, uspjelo je kolegama im iz benda Rhea koji je na sinoć održanoj trećoj kvalifikacijskoj večeri festivala  održanog u splitksom klubu Judino Drvo ušao u finale. 

 

Rhea je tročlani alt rock bend koji čine svim dobro poznat pjevač Tomislav Šanić, bubnjar Ante Lordan te basist Luka Berak. Dečki su svojim nastupom nadmašili konkurentske bendove iz Splita, Omiša i Rijeke.  

 

S druge strane, svoj glazbeni uspon kao nedjeljiv član benda Mnogi Drugi nastavlja Mirko Burazer. Upravo je Mnogi Drugi izabran kao predruga Drvoredu na koncertu najavljenom za 1. travnja u zagrebačkoj Tvornici kulture.

 

 

- Povodom najvećeg koncerta u karijeri zakazanog za 1. travnja u Tvornici kulture, Drvored je izabrao predgrupu za koju smatraju da nosi novu energiju na sceni koju trebate čuti uživo. Riječ je o bendu Mnogi Drugi, zagrebačkim alternativnim rockerima koji su prošle godine pobijedili na natječaju "Zasviraj sa Žujom" i osvojili nastup na InMusic Festivalu.

 

U međuvremenu izbacili su prvi singl "Upeklo je" sa nadolazećeg albuma kojeg marljivo pripremaju već duže vrijeme. Iznimno zanimljivih tekstova, bend miješa različite žanrove u svoju zvučnu sliku i idealno će zagrijati atmosferu za balkankan feštu - poručuju iz menadžmenta Drvoreda. 

Iz kategorije: Kultura