Datum objave: 28. Travanj 2016

Posljednji preživjeli: Zadnji vikend u srpnju rezerviran za Regius fest

Šibenik News
Šibenik News

Posljednji preostali festival alternativnih konotacija u Šibeniku nosi naziv – Regius festival i ove godine održat će se 29. i 30. srpnja na pristaništu luke na mjestu nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura (TEF) u Šibeniku.

 

Posljednjih Mohikanac, kako mu tepaju, u organizaciji Udruge Pokretači Alternativnog Razvoja Kulture (P.A.R.K.) šestu godinu zaredom okupit će kremu glazbene scene s područja regije bivše Jugoslavije i time opravdati status i ime – REGIonalnog festivala.

 

- Teško, naporno i neizvjesno s jedne strane, ali i dalje gušt, ljubav i sreća s druge strane – kazao je Igor Bergam, organizator festivala, o tome kako je u zadanim uvjetima raditi festival koji je ostao sam nakon odlaska Terranea i SuperUho festivala sa šibenskog područja.

 

- Raditi šest godina u nizu, u uvjetima koji nikad nisu bili gori za neprofitne udruge u organizaciji ovakvih stvari, mislim da dovoljno govori o radu i trudu nas nekolicine Šibenčana koji pokušavamo održati festival. Nadamo se da će nas ove godine institucije napokon prepoznati i podržati u većem obimu budući da smo jedini preostali takav festival u gradu. Bendovi već znaju kakav je Regius fest, imaju samo pozitivne informacije o nama i projektu i svi se rado odazovu pozivu – kazao je Bergam.

 

Prvo ime koje otkrivamo s atraktivnog popisa ovogodišnjih izvođača koji stižu u Šibeniku jest balkanska hip hop princeza – SASSJA – u koju su uprte oči u uši sa svih strana regije.

 

- Sassja je jedna od članica FM Jam ekipe s kojom smo surađivali preko Ede Maajke, Frenkija, DJ Solua i Baga Sounda. Prošle godine je bila 'bukirana', ali smo je ove godine uhvatili u zadnji tren jer prebukirana doslovno tijekom cijele godine. Iznimno se veselimo Sassji i najavljujemo još dosta aktualnih i atraktivnih izvođača iz cijele regije – najavljuje organizator.
 

Iz kategorije: Kultura