Datum objave: 17. Svibanj 2016

PRVI SE PAMTE: Vodice spremne za prvu Froštulijadu

Šibenik News
Šibenik News

Vodice su spremne za prvu Froštulijadu  u organizaciji Lokalne akcijske grupe „More 249“ i pod pokroviteljstvom Grada Vodica i Turističke zajednice Grada Vodica koja će se održati 21. svibnja, na Obali Vladimira Nazora u Vodicama s početkom u 16:00 sati.


Cilj ovog festivala je obogaćivanje turističke ponude grada Vodica kroz promociju poljoprivrednih proizvoda, autentične glazbe i gastro ponude s naglaskom na fritule i kroštule kao tradicionalnog kolača u hrvatskom kućanstvu i ugostiteljstvu.


Osim ugostitelja i udruga koje će pripremati tradicionalne kolače, na festivalu će se na prodajnim štandovima predstaviti OPG-ovi, proizvođači tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda (medari, vinari, uljari, voćari), tradicionalni obrti te proizvodi domaće radinosti, tako da će posjetitelji imati priliku kušati fritule i kroštule , ali i kupiti domaće namirnice od lokalnih proizvođača. Na taj način se potiče domaća proizvodnja i pomažu lokalni proizvođači.


Predviđeno je natjecanje u pripremanju fritula, a o izboru najbolje fritule odlučivati će komisija od tri člana. Najboljem će se uručiti plaketa „Najbolja fritula festivala“.


Program festivala:


• 16:00 sati - okupljanje izlagača i pripremanje štandova
• 17:00 sati - početak eko-etno sajma
• 18:00 do 20:00 sati - program za djecu


- Radionica izrada tkanice na maloj tkalačkoj daščici pod vodstvom
Liposave Kuštović (obrt Lipa)


- Likovna radionica pod vodstvom likovne udruge „More“


- Vodiške mažoretkinje


• 19:00 sati - službeni početak Froštulijade
- glazbeni nastup ženske klape Oršulice
-prezentacija pripravljanja fritula i kroštula – kulturna udruga „Vodiške Perlice“


• 20:30 sati - Zabavni program uz Duo Adriatic
• 21:00 sat - proglašenje Najbolje fritule Festivala
• 21:30 sati - nastavak zabavnog programa

 

Posjetitelji će moći probati fritule od različitih natjecatelja na način da će na centralnom štandu uzeti bon za koji je predviđena donacija od 5 kuna i s tim bonom otići do natjecatelja gdje žele probati fritule.


Prikupljena donacija namijenjena je udruzi osoba oboljelih od cerebralne i dječje paralize te ostalih tjelesnih invalida Šibensko-kninske županije „Aurora“ Šibenik.


Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da sa svojom djecom, obitelji i prijateljima dođu u subotu u Vodice i pridruže nam se na 1. Froštulijadi.
 

Iz kategorije: Kultura