Head 08
Datum objave: 27. Svibanj 2016

Godišnja produkcija šibenskih Sjena donosi 40 plesnih točaka, 280 plesača

Šibenik News
Šibenik News

U petak , 27, svibnja, u HNK u Šibeniku održat će se 9. po redu godišnja javna produkcija Plesnog teatra SJENE iz Šibenika.

 

Plesači i djelatnici ove umjetničke organizacije, kao i njihovi gosti iz drugih hrvatskih gradova, i ove godine prikazat će svoj godišnji rad na pozornici šibenskog kazališta. Djeca i mladi plesači svih dobnih uzrasta međusobno će usporediti svoje plesne vještine i plesni izričaj kojeg njeguju, a bit će to večer najljepših plesnih ostvarenja i nagrađenih koreografija iz svijeta raznih glazbeno plesnih stilova, od suvremenog plesa, jazz dancea, mjuzikla, klasičnog baleta kao i hip-hopa.


Od prve godine održavanja, SJENE pozivaju u goste najistaknutije i nagrađivane ansamble iz drugih gradova Hrvatske.

 

Gosti Sjenama iz drugih gradova ove godine su: Baletni studio Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu pod vodstvom njihove majstorice Albine Rahmatulline, Plesni studio ZKM-a, (Učilišta zagrebačkog kazališta mladih, plesni pedagog Maša Kolar), Umjetnička organizcija Plesna radionica Ilijane Lončar iz Požege, Plesni studio VINDI iz Varaždina (vod. Davorka Čorko Rodeš) Plesni klub Vruća čokolada iz Splita ( vod. Josipa Lujanović), Plesna udruga GESTA iz Zadra ( vod. Nena Jurišić).

 

Ukupni broj plesača gostiju koji će 27. svibnja plesati Šibeniku je 150.

 

Sa Sjenama već niz godina rade plesni pedagozi: Zorana Mihelčić i Stošija Zrinski a, od prošle godine, sretni smo da je naš poziv za rad sa mladim nadarenim plesačima prihvatila balerina iz Splitskog HNK Albina Rahmatullina. Rad sa svim svojim nastavnicima, Sjene će ponosno predstaviti na pozornici šibenskog kazališta u petak 27. svibnja.

 

Obzirom da i domaćin, Plesni teatar SJENE ima veliki broj svojih ovogodišnjih koreografskih ostvarenja, program je zbog obimnosti podijeljen u dva dijela: prvi, s početkom u 18h, i drugi, s početkom u 20h.

 

Plesne točke se ne ponavljaju i ukupno ih je 40. Ukupan broj plesača sudionika programa je 280.

 

 

 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3