Datum objave: 12. Srpanj 2016

Jedan od najboljih hrvatskih jazz gitarista, Darko Jurković - Charlie, novo ime 10. OFF-a

Šibenik News
Šibenik News

Jedan od najboljih hrvatskih jazz gitarista, Darko Jurković - Charlie, novo je ime 10. OFF jazz&blues festivala u Šibeniku.

 

Charlie će nastupiti drugog dana festivala (15. srpnja) prije grupe Kries, budući da je dvojac Bow vs Plectrum morao otkazati nastup zbog zdravstvenih problema jednog od članova.


Sreća u nesreći za organizatore OFF-a , nakon jučerašnje vijesti o naglom otkazivanju dolaska Bow vs Plectrum, bila je da je Charlie Jurković imao slobodan termin ovoga petka te je odmah pristao doći na OFF. Festival je tako, pomalo neočekivano, dobio u line-upu još jednog "kapitalca".


Darko Jurković - Charlie, jedan je od ponajboljih jazz gitarist sa ovih prostora, a lani je objavio album naziva "Two", drugi po redu CD na kojem predstavlja svoju specifičnu tehniku sviranja na dvije gitare istovremeno, pritom stvarajući sasvim novi i jedinstven zvuk jazz gitare.


Skladba "Under the Open Sky" bila je nominirana za glazbenu nagradu Porin u dvije kategorije, za najbolju jazz skladbu te najbolju jazz izvedbu, a s tom je skladbom nastupio pred više od 4000 ljudi u splitskoj Spaladium Areni.


Porin mu nije izbjegao ove godine, a podijelio ga je s Matijom Dedićem za album "Jazzy Bach" u kategoriji "Najbolji album jazz glazbe".


Podsjećamo, OFF festival u četvrtak (14.07.) otvaraju Tamara Obrovac i Matija Dedić Quartet i Mike Sponza Band, u petak (15.07.) nastupaju Darko Jurković - Charlie i Kries, a subota (16.07.) je rezervirana za Miro Kadoić Sextet i Esmu Redžepovu.


Ulaznice se prodaju po cijeni od 120 kuna (dnevna) i 240 kuna (festivalska) u caffe baru Bono i na štandu nasuprot šibenskog Kazalište te od 14. srpnja i na ulazima na festivalskoj lokaciji na trgu I.G. Kovačića.
 

Iz kategorije: Kultura