Datum objave: 15. Srpanj 2016

Počelo slavljeničko izdanje OFF festivala: Tamara, Matija, Kruno, Žiga i Mike označili 'start'

Šibenik News
Šibenik News

OFFče naš, ti koji jesi već desetu godinu za redom na Trgu Ivana Gorana Kovačića, na zidu crkve svetog Frane u Šibeniku i ovog srpnja sjaji ime tvoje - i neka ga! 

 

Slavljeničko izdanje OFF jazz & blues festivala otvorili su Tamara Obrovac i Matija Dedić Quartet. OFF-ova pozornica sazdana od kamena i zemlje, okupana noćnim svjetlom pod budnim okom Mjeseca ponudila je najbolje od istarskog jazza u interpretaciji tek naoko jednostavne Tamare Obrovac koja ništa ne prepušta slučaju. 

 

Koliko je moćan ljudski glas najbolje dokazuje upravo Tamara koja slušatelju ne dopušta da se opusti i uljulja u atmosferu već ga drži budnim i ne pušta do kraja koncerta. Tek povremene instrumentalne, zajedničke solaže Matije Dedića, Kruna Levačića i Žige Goloba otvore mogućnost tijelu slušatelja da se na trenutak 'rastopi' pod notama bez da ga vodi snažan glas vokalistice.

 

Mike Sponza, talijanski bluzer dobro poznat ovdašnjoj publici, nastavio je tamo gdje su Tamara i muško društvo stali. I baš kao što su oni šibenskoj publici predstavili novi uradak 'Ulika Revival', tako je i Sponza 'isporučio' svoj najnoviji studijski materijal 'Ergo Sum'. 

 

Druga večer OFF festivala nastavit će se i večeras u etno stilu koji je svojim nastupom naznačila Tamara i to zahvaljujući uvijek rado viđenom i slušanom Moimiru Novakoviću i njegovom Kriesu no prije nastupit će nagrađivan, jedan od najboljih jazz gitarista Darko Jurković Charlie.

 

 

 

Piše: Snježana Klarić

 

 

Iz kategorije: Kultura