Datum objave: 23. Srpanj 2016

Svečano na Maloj loži: Prestižni program Cartoon D'Or otvara Supertoon

Šibenik News
Šibenik News

Svečano otvorenje 6. izdanja SUPERTOON međunarodnog festivala animacije na rasporedu je u nedjelju 24. srpnja,. u 21:00h, u novom festivalskom kinu na trgu Mala Loža, projekcijom prave poslastice - CARTOON D'OR!

 

Riječ je o animiranim filmovima nominiranim za ovogodišnju prestižnu nagradu najboljeg europskog filma. Imamo tu čast da nam ovogodišnje izdanje otvori gđa. Vesna Dovniković, glavna tajnica ASIFA-e, međunarodne asocijacije animiranog filma osnovane 1961. u Francuskoj.

 

Podsjetimo, festival će se održati u Šibeniku od nedjelje 25. 7. do petka 29. 7. . Kroz šest festivalskih dana prikazat će se odabrani filmovi domaće i svjetske produkcije animiranog filma kratkog metra (filmovi trajanja do 30 minuta) te niz natjecateljskih i popratnih programa u službenim natjecateljskim kategorijama te panoramskim i retrospektivnim projekcijama.

 

Festival omogućuje širi pogled na ovaj umjetnički izričaj, kako odraslima tako i djeci, slučajnim posjetiteljima i filmskim profesionalcima te stvara prostor za izravnu komunikaciju svih zainteresiranih strana.

Iz kategorije: Kultura