Head 04
Datum objave: 26. Srpanj 2016

LjeTUj na Martinskoj: Odbrojavamo sate do početka sedam dana besplatnog raja nasuprot Šibenika

Šibenik News
Šibenik News

Programom svečanog obilježavanja 50 godina od puštanja u promet Šibenskog mosta u srijedu, 27. srpnja ove godine, počinje sedmodnevna manifestacija LjeTUj na Martinskoj u organizaciji Udruge za promociju i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco Gimnazija iz Šibenika.


Cilj manifestacije čiji je program u potpunosti besplatan za sve sudionike je revitalizacija starog gradskog kupališta – Martinska koju krasi najljepši pogled na stari Krešimirov grad.


Udruga Disco Gimnazija sedmodnevni program realizira uz pomoć Grada Šibenika, Turističke zajednice grada Šibenika, Lučke uprave šibensko – kninske, te Šibenske udruge mladih, Sportskog društva Sport za sve 08 Forca i Udruge za inkluziju kao i Zavičajne škole.


LjeTUj na Martinskoj uključuje Drive in kino, glazbeni program, niz koncerata bendova poput ZAA, Kuzma i Šaka Zulu, Magul, zatim radionice što kreativne što veganske te sportska natjecanja.


PROGRAM SVEČANOG OBILJEŽAVANJA 50. OBLJETNICE ŠIBENSKOG MOSTA:

27. srpnja:

18.30 – 18:45 h – okupljanje ispred hotela Panorama na Šibenskom mostu
19.00h – zatvaranje prometa za sva vozila preko mosta
19.01 h – simbolično presjecanje vrpce
19.02 h – otvaranje prometa za sva vozila preko mosta
19:10h – okupljanje ispred hotela Panorama
19.15h – prigodni govor
19.30 h – nastup Muškog pjevačkog zbora sv. Mihovil
20.00 h – kraj svečanosti i domjenak u organizaciji hotela Panorama

 


Drive in kino već prvog dana manifestacije LjeTUj na Martinskoj donosi sjećanje na legendarnu Janis Joplin u ekraniziranom životu američke glazbene legende 'Janis: Little Girl Blue' u trajanu od 103 minute.


Što se Drive in kina tiče valja naznačiti kako sve projekcije počinju u 22 sata te su besplatne za sve posjetitelje. Kapaciteta na mjestu predviđenom za parkiranje tijekom gledanja filma je 100 automobila.

Mole se svi posjetitelji da sa svojim automobilima dođu na vrijeme jer kad se popune sva mjesta automobili se više neće propuštati. Kad riva bude popunjena, cesta se zatvara na udaljenosti od 100 m uz pomoć zaštitnih ograda. Naravno da filmove mogu pratiti i svi oni koji dođu osiguranim prijevozom brodovima, koji će voziti s rive, preko puta topova, biciklisti, motoristi,.....sjedeći na mulu, plaži i sl. Po završetku filma, mole se svi vozači da svoja vozila preparkiraju s mula da bi se isti oslobodio zbog nastavka programa manifestacije. Važno je napomenuti, da zvuk filma možete pratiti u svojim automobilima na način da na svom radio prijemniku namjestite zakupljenu radio frekvenciju i to-97,6 MHz. Naravno da će se zvuk reproducirati i sa razglasa koji će biti instaliran na samome mulu ali ne toliko glasno da ne bi ometao zvučni doživljaj koji će te imati u svojim automobilima – poručuju organizatori.

 

Što se, pak, tiče plovidbenog reda, brodovi će voziti od 10 sati ujutro do 20 sati navečer svakih sat vremena, dok će od 20 sati nadalje voziti bez plovidbenog reda sve dok i posljednji posjetitelj ne napusti Martinsku.

Brodovi sa šibenske obale polaze s rive ispred topova kod Muzeja grada Šibenika.

Naznačeni plovidbeni red vrijedi od 28. srpnja do kraja manifestacije, 2. kolovoza.

Prvog dana manifestacije, dakle, sutra, u srijedu, 27. srpnja, brodovi voze od 19 sati. Polazište ostaje isto.


Za glazbeni program na prostoru kupališta Martinska već prvog dana, nakon programa drive in kina, sviraju El Gato i DJ Vlado.


Svakog dana potencijalne posjetitelje Martinske i korisnike programa Ljetuj na Martinskoj izvještavat ćemo redovito o programu tog dana, a isto se može pratiti putem Facebook stranice – Ljetuj na Martinskoj.

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3