Datum objave: 27. Srpanj 2016

Jošku Zaninoviću, ravnatelju Gradskog muzeja Drniš, naslov muzejskog savjetnika

Šibenik News
Šibenik News

Joško Zaninović, dugogodišnji ravnatelj Gradskog muzeja Drniš i zaljubljenik u arheologiju stekao je zvanje muzejskog savjetnika po ocjeni Stručnog povjerenstva Hrvatskog muzejskog vijeća, a uz amenovanje tehničkog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

 

- Naslov je plod dvadesetogodišnjeg rada u struci - kazao nam je Zaninović, dodajući da njegovo imenovanje muzejskim savjetnikom pozitivno utječe i na Gradski muzej Drniš kojim rukovodi dugi niz godina, ali ne iz ureda već s terena. Ravnatelj drniškog Muzeja po struci je arheolog i neprestano je u arheološkim istraživanjima prvenstveno na području lokaliteta Burnum, a drniško području iz godine u godinu biva ve više i sve bolje valorizirano.

 

- Drniški muzej doživljava svoj vrhunac jer smo u fazi dovršavanja stalnog postava koji će biti gotovo za tri godine kada će biti spreman otvoriti se javnosti - najavio je ravnatelj, ne propuštajući priliku spomenuti kako će koncem iduće godine zasigurno uz njegovo ime stajati još jedna titula koju zbog zakonskih propisa ne može dobiti u istoj godinu u kojoj je stekao naziv muzejskog savjetnika.

 

 

 

 

 

Ministar kulture dr. sc. Zlatko Hasanbegović dodijelio je našem ravnatelju Jošku Zaninoviću zvanje muzejskog savjetnika. Godine predanog truda i rada, rezultati arheoloških istraživanja relevantni na inozemnoj razini, brojne izložbe i publikacije dobili su zasluženo priznanje u najvišoj muzejskoj tituli.

Iz kategorije: Kultura