Datum objave: 28. Srpanj 2016

UŽIVAJTE DOK TRAJE: Gradske putešestvije super Supertoon festivala u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Od prošle nedjelje Šibenik je centar svijeta animacije. Više od 120 filmova bit će prikazana kroz četiri natjecateljske kategorije na dva filmska platna smještenim na lokacijama - Mala loža i Gorica. Nijedne večeri dosad gledališta nisu zjapila prazna, a među gledateljima bude i zadovoljnih gostiju grada oduševljenih činjenicom da uživaju u odličnom što filmskom, što festivalskom programu i to po cijeni od nula kuna ili, ako baš hoćete, nula eura.

 

-  To nije zato što mislimo da naši filmovi ne vrijede, zapravo baš suprotno. Ali kada bi naplaćivali ulaznice onda bi morali postavljati ograde i raditi ulaze, a to znači odvajati filmove koje volimo od života ulice, grada i slučajnih prolaznika. Ne vjerujemo da stvari koje voliš zaslužuju ograde. I zato su svi programi na Supertoonu besplatni i otvoreni javnosti. Iz ljubavi prema animaciji. Stara jezgra Šibenika također je mjesto događanja niza retrospektivnih i posebnih projekcija - stoji u priopćenju organizatora super Supertoon festivala.

 

Kao i svake večeri dosad, i večeras će se u atriju Muzeja grada Šibenika prikazati naslov iz animiranog dokumentarnog programa. Festivalski centar smješten u nekadašnjoj Galeriji Matija mjesto je sastanka i razgovora s autorima.

 

-  Svakodnevno u podne autori animiranih filmova razgovaraju i odgovaraju na pitanja o svom životu, radu i šire. Zanimljivi sugovornici otvaraju poglede i svojim načinom razišljanja otvaraju prostor za zaključak da animacija nipošto nije usamljena umjetnost, nego svoju inspiraciju crpi iz svakog aspekta života. Pozvani ste na programe u naš Festivalski centar, Petra Nakića BB Šibenik (bivša Galerija Matija). Dođite ili nam slučajno prođite - poručuju Supertoonovci.

 

Gradska knjižnica Juraj Dalmatinac centar je dječjeg animiranog stvaralaštva svakog dana s početkom u 10 sati.

 

-  Naši polaznici uče ih raditi sami pod budnim okom osebujnog mentora Pulske filmske tvornice - Marka Zdravkovića Kunca. Uskoro ćete vidjeti ljude koji okolo trčakaraju po Šibeniku i snimaju za VJ RADIONICA ANIMIRANI ŠIBENIK koja kombinira sliku, glazbu, video i animaciju kako bi pokazala sudionicima kako napraviti animirani glazbeni set uživo. Kasni večernji program posvećen je animiranom glazbenom programu i stvarno je lijepo iskustvo pod zvijezdama na Maloj Loži sjediti na ogromnim jastucima i uživati u glazbi i slici na koje se vrte na velikom platnu. Bogatih šest dana animacije traje. Pozivamo Vas sve da potražite naše programe, projekcije i popratna događanja. Da ne budete stranci, nego se osjećajte dobrodošli jer i radimo stvari koje volimo, a one su tu da se dijele. Projekcije potražite i danas u 21:00h na Gorica i Maloj Loži - odašilju poruku. 

Iz kategorije: Kultura