Datum objave: 28. Srpanj 2016

Zaustavili su promet Šibenskim mostom, danas nastavljaju buditi Martinsku

Šibenik News
Šibenik News

Nakon što je jučer (srijeda, 27. srpnja) svečanim programom obilježena pedeseta obljetnica puštanja u promet Šibenskog mosta, danas (četvrtak, 28. srpnja) nastavlja se program sedmodnevne i besplatne manifestacije 'LjeTUj na Martinskoj' u organizaciji Udruge za promociju i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco Gimnazija.


Program manifestacije nastavlja se i danas na gradskom kupalištu Martinska gdje brodovi s šibenske rive voze već od 10 sati jutros.


Osim uživanja u morskim radostima, program LjeTUj na Martinskoj donosi radionički program i to ovim rasporedom:


Od 15 do 18 sati – Vegaonica
Od 17 do 19 sati – Kreativna radionica


- Sve radionice otvorene su za javnost, organiziraju ih i vode članovi Šibenske udruge mladih Š.U.M. Vegaonica je radionica u sklopu koje ćete imati priliku naučiti kako se radi falafel, trenutni hit street food, salate od quinoe te razni čajevi i sokovi. Sve što se priprema na radionici posjetitelji će imati priliku kušati. Kreativna radionica prilagođena je djeci i odraslima, a na njoj ćete naučiti izrađivati mobile i oslikavati platnene vrećice – poručuju iz Šibenske udruge mladih.


U sklopu Sunset programa od 18 do 22 sata posjetitelje kupališta očekuje odličan DJ set u izvedbi DJ Role i Rak.


'Good bye, Lenin' redatelja Wolfganga Beckera iz 2003. godine naziv je filma koji se prikazuje u 22 sata u drive in kinu. Napomena* Kapacitet parkirališta za drive in kino je sto automobila. Nakon što se popune sva mjesta, vozila se više neće propuštati, a film se može gledati i sa šugamana, obližnjeg zidića i sličnih mjesta. Valja znati da se zvuk filma može pratiti u automobilima putem radio prijemnika na frekvenciji 97,6 MHz.


Nakon filma, slijedi nastavak glazbenog programa uz jednog od najomiljenijih ljetnih sastava – Kuzma & Shaka Zulu koji će koncert održat is početkom u ponoć. Koncert je, također, besplatan te organizatori pozivaju sve da im se pridruže u ludoj ljetnoj noći s najljepšim pogledom na Krešimirov grad.


DJ Drug Podrug nastavit će zabavljati posjetitelje Martinske od 01.30 do ranih jutarnjih sati.


Ponavljamo da su svi programi besplatni za sve posjetitelje, a brodovi sa šibenske rive ispred topova voze svaki puni sat do 20 sati, nakon čega voze bez voznog reda sve dok ima putnika. 

Iz kategorije: Kultura