Head 02
Datum objave: 11. Rujan 2016

Arhitektura Minerske okosnica drugih Dana lokalnog angažmana u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

U Šibeniku od 23. do 25. rujna, u organizaciji Sobe DAŠ i Zavičajne škole, održat će se drugi Dani lokalnog angažmana.Dani lokalnog angažmana zamišljeni su kao trodnevno događanje koje će okupiti sudionike različitih struka kako bi se kroz radionicu, predavanja i zajedničku diskusiju pokušalo utvrditi probleme, te ispitati različite mogućnosti korištenja javnog prostora i revitalizacije napuštenih objekata koji se nalaze na području nekadašnje vojarne Minerska.

 

U dnevnom dijelu programa održavat će se arhitektonska radionica, dok će se u večernjim satima odvijati predavanja u gradskoj jezgri.


Predavanja će održati stručnjaci iz područja arhitekture, antropologije, šumarstva. Teme o kojima će govoriti su kritički turizam, urbani vrtovi, intervencije u javnom prostoru, upravljanje napuštenim prostorima. Gosti predavači su Sonja Leboš, Dafne Berc, Tomislav Soldo, Bojan Mucko, Saša Šimpraga, Vice Krnčević, Emil Jurcan, te članovi Sobe DAŠ.U sklopu Dana održat će se izložba radova šibenske umjetnice Lane Stojičević.Za kraj događanja je predviđena prezentacija projekata nastalih na arhitektonskoj radionici na kojoj će i građani imati priliku vidjeti različite prijedloge iskorištavanja potencijalnog prostora grada koji je trenutno izvan funkcije.

 

Studenti Arhitektonskog fakulteta u Splitu i Zagrebu, te ostali zainteresirani pozvani su da pošalju svoju prijavu za sudjelovanje na radionici na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije ponedjeljka, 19. rujna 2016. godine.Cilj Dana lokalnog angažmana je bolje upoznati građane i struku s vlastitim gradom, odnosno njegovim zapuštenim, marginaliziranim i nedovoljno valoriziranim prostorima, ali i preispitati ulogu arhitekture u današnjem funkcioniranju i oblikovanju grada.

 

 

Izvor: Soba DAŠ

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3