Datum objave: 21. Studeni 2016

Talijanski gitaristički virtuoz zatvara koncertnu sezonu u šibenskom kazalištu

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Talijanski gitaristički virtuoz, Adrian Del Sal održat će koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku čime će šibenski teatar zaključiti koncertu sezonu za ovu godinu.

 

Del Sal nagrađivani je gitarist, nositelj katedre za gitaru na akademiji za glazbu i primijenjenu umjetnost u Beču, a u Krešimirovom gradu održat će besplatan koncert 24. studenog, s početkom u 20 sati.


Nastupom talijanskog glazbenika nastavlja se obilježavanje talijanske kulture u Šibeniku.

 

- Počeo je studirati gitaru sa samo 12 godina, diplomirao je '99. godine. Dobitnik je raznoraznih nagrada. Sveukupno dobio je 12 nagrada, a kako je mlad vjerujem da će dobiti još. Godine 2003. godine dobio je Zlatnu nagradu kao najbolji mladi glazbenik – kazala je Maria Rita Rando Baranović, predstavnica Generalnog talijanskog konzulata u Rijeci za Šibensko-kninsku županiju koji zajedno sa šibenskim teatrom organizira koncert.


Koncert u Hrvatskoj dio je glazbene turneje u Lijepoj Našoj na koju kreće upravo iz Krešimirovog grada, nakon toga slijedi nastup u Splitu, a tek potom i ostatak naše zemlje.


- Pobrinula sam se da Šibenik bude prvi, ispred Splita – u šali će Maria Rita najavljujući koncert kao poslasticu s kraja tekuće godine.

 

- Nakon ovog koncerta, u dvanaestom mjesecu koncerata više neće tradicionalno biti. Nemamo ih razloga ne zašto što nemamo što ponuditi već zato što je prosinac uistinu prepun događanja u gradu pa smo koncerte odlučili nastaviti u siječnju – najavila je Nera Gojanović Kljajić, urednica glazbenog programa pri šibenskom kazalištu.
 

Iz kategorije: Kultura