Datum objave: 05. Prosinac 2016

FOTO: Tri tisuće fotografa 'otimalo' se za izložbu Zagreb Salon koja gostuje u Šibeniku

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Od ovog ponedjeljka, 5. prosinca, Muzej grada Šibenika domaćin je uvijek zanimljive međunarodne izložbe fotografija - 37. ZAGREB SALONA koji u Krešimirov grad dovodi 60 fotografija autora iz Hrvatske, Danske, Slovenije pa i Kine. Izložbom koja će biti otvorena večeras s početkom u 19 sati u dvorani za povremene izložbe šibenskog Muzeja kratko nas je provela kustosica, Anita Travčić.

 

- Šibenčani imaju priliku vidjeti međunarodnu izložbu koja zaista ima već dugu tradiciju, odnosno riječ je o izložbi koja ima višestoljetnu tradiciju i jedina je kao takva koja se već više od sto godina održava na području jugoistočne Europe - ukratko je pojasnila važnost kulturnog događanja.

 

FOTO: Kustosica u postavljanju izložbe

 

O važnosti Zagreb Salona svjedoči i brojka od preko tri tisuće pristiglih radova na natječaj.

 

- To su sve profesionalni fotografi, a u uži izbor ušlo je više od tisuću fotografija, 60 ih je nagrađeno, a 50 ih imamo priliku vidjeti u Šibeniku. Izložba je podijeljena u četiri kategorije. To su monokrom, color i naravno nagrađene u kategoriji putovanje i detalj. Tu je širok spektar fotografija koje nude uvid u novosti na fotografskoj sceni u svijetu i zaljubljenicima u fotografiju otkriva najnovije trendove u svijetu i kamo fotografija danas ide - priča Travčić privodeći postavljanje izložbe kraju.

 

FOTO: Detalj s izložbe koja tek treba biti otvorena

 

Među izloženim fotografijama koje će se moći razgledati unutra radnog vremena izložbenog prostora sve do 18. prosinca nalaze se i fotografije proslavljenog hrvatskog fotografa, Roberta Gojevića, dok će neka druga publika u nekom drugom gradu uživati u razgledavanju postava među kojima su i fotografija šibenskog majstora, Željka Krnčevića.

 

- Naš kolega, Željko Krnčević se prijavio na natječaj Zagreb Salona i njegove su fotografije izabrane, nažalost, nisu ovdje kod nas, otišle su u druge gradove, ali i to je jedna od poslastica što se tiče Šibenika - iskrena je mlada kustosica.

 

Za više o samoj izložbi, posjetitelji će morati prošetati do Muzeja.

Iz kategorije: Kultura