Datum objave: 30. Prosinac 2016

Provjerite koja su tri najbolja koncerta u 2016., a da su održana u našoj županiji

Šibenik News
Šibenik News

Tri koncerta održana unutar granica živopisne nam Šibensko - kninske županije našla su se na listi najboljih koncerata u 2016. godini. Kremu s koncertne sezone odabrali su i saželi članovi redakcije portala RavnoDoDna ili RDD, a riječ je o koncertima održanim u sklopu festivala.

 

I to, koncert nedavno preminule kraljice romske glazbe, Esme Redžepove, održan sredinom srpnja u Šibeniku. Bilo je to zadnji koncert zadnjeg dana OFF festivala.

 

- Esma Redžepova bolnih je nogu sjedila u improviziranom backstageu u samostanu sv. Frane i čekala svoj trenutak. Kada su članovi njezina Nune Brothers orkestra stupili na binu bilo je jasno da od kiše neće biti ništa i da je zadnja večer OFF-a spašena - piše RDD redakcija.

 

Idući koncert pripada američkoj legendi, bendu Mudhoney koji je 2. kolovoza nastupio na SuperUho festivalu u Primoštenu.

 

- Iskonski zvuk grungea u Primoštenu je, u svoj svojoj nesavršenosti i kakofoniji, punio uši i vibrirao kroz tijela - stoji u opisu koncerta.

 

I listu, barem što se naše županije tiče, zatvara još jedan koncert s festivala održanog u Primoštenu, opet SuperUho festivala. Samo dan kasnije, nakon Madhoneyju, na stage se uspeo Mark Lanegan.

 

-Mark Lanegan je čudak. Nakon tri susreta već dovoljno smo „intimni“ da mu možemo to sasuti u lice. U toploj primoštenskoj noći, trećeg dana SuperUha, došao je na pozornicu u zimskoj košulji, jakni i teškim čizmama - pišu.

 

 

I to je to. Hvala RDD.

 

Iz kategorije: Kultura