Datum objave: 25. Siječanj 2017

Stiže album 'Koralj vraćen moru' posvećen Vesni Parun na kojem je radio i Edin Karamazov

Šibenik News
Šibenik News

Diskografska kuća Menart predstavlja, kako navode, posebno i nesvakidašnje izdanje hvaljene glumice Vesne Tominac Matačić.

 

- 'Koralj vraćen moru' naziv je albuma koji predstavljamo, a novi je to projekt Zagrebačkog glumačkog ateljea koji se prirodno nastavlja na predstavu o Vesni Parun 'Ja koja imam nevinije ruke', ali nije dio nje niti je predstavlja već tematski nadopunjuje i zatvara ciklus posvećen ovoj pjesnikinji – rekla je Vesna Tominac Matačić.

 

Glazbena knjiga 'Koralj vraćen moru' svojevrsna je posveta njegovih autora velikoj, ali nepravedno zapostavljenoj, najvećoj hrvatskoj pjesnikinji. Sadrži izbor iz poezije Vesne Parun u kojemu se nalaze one poznate pjesme koje su obilježile odrastanje generacija, kao; „Ti koja imaš nevinije ruke“, „Opijmo kočijaša što vozi naše dane“, itd., ali i neke manje poznate pjesme te one koje su vremenom već pomalo zaboravljene.

 

Edin Karamazov, vrlo cijenjeni i višestruko nagrađivani glazbenik, izabrao je glazbu iz svog klasičnog repertoara za ovaj album te svojom sjajnom interpretacijom na gitari popratio stihove i dodatno obogatio cijelu priču.


Želja autora ovoga albuma bila je zaustaviti vrijeme na tren u svom galopu prema sigurnom zaboravu veličanstvenoga djela Vesne Parun, vrhunske poezije i hrvatskoga jezika. On zapravo predstavlja i svojevrsni nostalgični podsjetnik na vrijeme kad su se stihovi govorili naglas, s emocijom i bez žurbe.

 

Naslovnicu čiji je dizajn osmislila Miljenka Matić, ujedno predstavlja i mini zbirku pjesama koje su otisnute uz autorske fotografije A. Saške Mutić.

 

U tijeku je već treća sezona igranja predstave o Vesni Parun, „Ja koja imam nevinije ruke“, za koju se još uvijek traži karta više u Teatru &td gdje je na redovitom repertoaru. Predstava koja je proputovala mnoge hrvatske, ali i inozemne gradove, osvojila međunarodni Grand prix na festivalu monodrame u Bitoli, prošlo se ljeto vratila s najvećeg kazališnog festivala na svijetu u Edinburghu ovjenčana sjajnim kritikama svjetskih kritičara.
 

Iz kategorije: Kultura