Datum objave: 26. Siječanj 2017

Rodno mjesto Ivana Meštrovića tradicionalno prati Noć muzeja, i to kako!

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Noć muzeja 2017., kulturna manifestacija o kojoj se naveliko priča zadnjih dana, a koja je u planu i programu za petak, 27. siječnja, tradicionalno se organizira i u Ružiću, odnosno Otavicama, rodnom mjestu Ivana Meštrovića gdje se nalazi i muzej koji nosi umjetnikovo ime. Program koji počinje već u 18 sati održavat će se u Crkvi Presvetog Otkupitelja - Muzeju Ivana Meštrovića.

 

- Stigle su nam sove, nestrpljivo čekaju petak i još jednu Noć muzeja! Program koji smo vam pripremili i ove je godine vrlo zanimljiv.  Kao što ste već imali prilike čuti, organiziran je i autobusni prijevoz iz Drniša za sve zainteresirane. Autobus kreće u 18:45 sa Autobusnog kolodvora, ide preko Siverića i Kadine Glavice pa će zastati da pokupi svakog putnika zainteresiranog za ovo iznimno zanimljivo muzejsko druženje - poručuju iz Meštrovićevog muzeja.

 

- Ukoliko razmišljate o polufinalnoj utakmici hrvatske rukometne reprezentacije koja će se istu večer održati na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, ne brinite. Program će završiti na vrijeme da bilo autobusom bilo nekim drugim prikladnim prijevoznim sredstvom stignete ispred malih ekrana srčano navijati kao i cijela Lijepa naša. Već i ptice na granama znaju, pa tako i ove naše sove na notnom crtovlju, da će to biti jedna odlična muzejsko-sportska večer. Šteta bi bila išta propustiti, zar ne? - zaključuju.

 

Program u Ružiću podrazumjeva:

 

18 - 22 h: stalni postav Crkve Presvetog Otkupitelja

19 - 19:45 h: Projekcija filma Ivan Meštrović 1883. - 1962.

 

Osnovna škola Otavice:

20-20.30 h: Dramski skeč Noć muzeja u izvedbi dramske sekcije Etno udruge Petrovo polje

20.30 - 22 h: Druženje uz okrjepu u obnovljenoj Osnovnoj školi u Otavicama

Iz kategorije: Kultura