Datum objave: 09. Veljača 2018

Kries stiže na ovogodišnju Kulturaljku u hangar na prostoru bivše vojarne Bribirskih Knezova

Diana Ferić
Diana Ferić


Organizatori Kulturaljke iz Udruge P.A.R.K. na kapaljku informiraju o tomu koji će bendovi nastupiti ove godine kako bi vas držali u pozitivnoj napetosti i iščekivanju. Drugo ime koje je objavljeno je Kries, sedmeročlani bend koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala, objavljujemo ovog petka s velikim zadovoljstvom!
„Senzacionalnu najavu da Jinxi avanturu počinju upravo u Šibeniku može nadmašiti jedino Kries! Oni su drugi bend ovogodišnje Kulturaljke“, potvrđuje organizator Kulturaljke Igor Bergam.


Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim cd kompilacijama toga žanra.

 

Recenzije glazbenih kritičara inozemnih medija puni su hvale za njihove albume i koncerte, a virtuozna svirka i energična scenska pojava samo su neki od razloga njihovog iznimnog uspjeha kod publike širom svijeta. Osim u Hrvatskoj, Kries je nastupao na solo koncertima i festivalima diljem svijeta, a na manifestaciji Kulturaljka binu će dijeliti s Jinxima koje smo najavili prošli tjedan.
Jinxi ove godine, podsjetimo, obilježavaju 20 godina od objave svog prvog albuma Sextazy i njihov šibenski koncert bit će službeni 'warm up' za zagrebački nastup u svibnju u Domu sportova.

Sve je počelo velikim hitom 'Smijem se', a iako u početku nije bilo 'Easy', Jinxi danas opravdano nose titulu jednog od najprepoznatljivijih i najpopularnijih domaćih bendova koji i dalje svojim uspješnicama osvajaju srca publike.

Od ‘Brazila’, ‘Ljeta’, ’Na plaži’, 'Koliko suza', 'Tamo gdje je sve po mom’, preko 'Na čemu si ti', 'Da smo se voljeli manje', 'Jesmo li dobro?', 'Maradona' i brojnih drugih, Jinxi su svojom prepoznatljivom verzijom alt-popa uvijek iznova potvrđivali svoj status na sceni, što danas cijene ne samo oni koji ih prate od njihovih početaka, već i nova, mlada generacija publike.

Nastup Jinxa na Kulturaljki uvertira je za veliki koncert u Domu sportova 4. svibnja koji već nazivaju jednim od najočekivanijih 'gigova' nadolazeće koncertne sezone, ali prije toga Jinxe ćemo u punom sjaju vidjeti i čuti u Šibeniku!

Bend je dosta vezan uz naš grad, iz Šibenika je i njihov prvi basist Hrvoje Gunjača te ovdje imaju brojne prijatelje i još brojniju publiku. Pozornica Hangara na ovogodišnjem, osmom izdanju Kulturaljke, zato je najbolje mjesto za 'warm up' Jinxa pred Dom sportova!

No, to nipošto nije sve….

 

Kulturaljka će uskoro objaviti tko još svira ove godine u Hangaru i što smo vam drugoga pripremili tijekom ožujka, mjeseca u kojem tradicionalno kulturnim temama, predavanjima, izložbama ili radionicama - pripremamo Kulturaljku.

Zagrijavanje za Jinxe i veliku feštu u Hangaru je 24. ožujka u Kuglani uz The Fogsellers i Fikcio Mongera --> RAKOVA OBRATNICA
https://web.facebook.com/events/1509362632511444/
 

Iz kategorije: Kultura
Označeno u: