Datum objave: 18. Ožujak 2018

Počela je pretprodaja ulaznica za ovogodišnju Kulturaljaku, za koncerte Jinxa, Kriesa i Kandžija

Diana Ferić
Diana Ferić

Počela je pretprodaja ulaznica za koncertno finale Kulturaljke 2018. kad 30.3. u Hangaru nastupaju Jinxi, Kries i Kandžija. Nakon što se u rekordnom roku razgrabio prvi kontingent ulaznica „ranograbilica“, organizatori su krenuli s drugim valom pretprodaje. Ulaznice za veliki tradicionalni proljetni koncert u Šibeniku, mogu se kupiti u caffe barovima Baldekin, Bono i Azimut, te online ili na prodajnim mjestima sustava Entrio ( http://bit.ly/2tWGhtd ). Cijena ulaznice je 80 kuna, a na dan koncerta, ako ih ostane, moći će se kupiti na ulazu po cijeni od 100 kuna. Hangar je ograničen prostorom zbog čega organizatori apeliraju da se ulaznice kupe na vrijeme.

 

Ove godine na Kulturaljci nastupaju Jinxi koji će prvi put u Šibeniku promovirati svoj zadnji album „Pogrebi i pomiriši“ nominiranog u tri kategorije za nagradu Porin. Koncert u Hangaru bit će i službeni warm up za veliku zagrebačku svirku u Domu sportova 4. svibnja kad slave 20 godina od kultnog „Second Hand“ albuma i hita „Smijem se“.
Nastup Kriesa će također biti službena promocija njihovog hvaljenog albuma „Selo na okuke“ koji je za Porina nominiran u kategoriji „Najbolji album etno glazbe“, a koji se smatra jednim od najboljih regionalnih glazbenih ostvarenja 2017. godine.
Kandžija i Gole žene dolaze na valu i dalje aktualnog „Nema labavo“ materijala s kojim su nastupili na svim relevantnim festivalima u regiji, a krajem siječnja „razvalili“ prepunu zagrebačku Tvornicu.

 

Lokalne glazbene snage bit će novi autorski šibenski alter rock bend Rhea koji se oslanja na zvuk Seattle-a i bendove Alice in Chains, Soundgarden i Nirvana, te misteriozni DJ dvojac Škalja&Sokol.

 

„Ove godine smo se stvarno potrudili da koncertno finale Kulturaljke bude najbolje do sada. Rasprodane ove prve ulaznice dokaz su da smo pogodili s lineupom i da je interes za koncert velik. Preporučujem svima da ulaznice u pretprodaji kupe na vrijeme da se ne bi dogodilo da ostanu ispred hangara kao što je to bio slučaj prošle godine kad je Hladno Pivo napunilo cijeli koncertni prostor“ kazao je Igor Bergam iz organizatorskog tima Kulturaljke.

Osmu Kulturaljku u nizu organiziraju volonteri iz šibenske udruge P.A.R.K. koja je poznata i po organizaciji glazbenih festivala Regius i Membrain.
Kulturaljku ove godine podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatsko društvo skladatelja, Grad Šibenik, Šibensko-kninska županija, Turistička zajednica grada Šibenika, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije i Zagrebačka pivovara, a medijski pokrivaju promo agencija RatCat, televizija Šibenik, radija Šibenik i Ritam, glazbeni portali Mixer, SoundGuardian, Glazbeni Info i SoundReport  te lokalni portali ŠibenikIN, Šibenski portal, Šibenik News, Tris i Šibenski.
 

Iz kategorije: Kultura