Datum objave: 04. Travanj 2019

Kultna Kulturaljka počinje večeras, otvaraju je u Azimutu Daboo i Ante Prgin

Diana Ferić
Diana Ferić

Kulturno – glazbena manifestacija Kulturaljka službeno se otvara večeras u klubu Azimut u Šibeniku. Čast da otvori deveto izdanje te sada već kultne manifestacije pripala je splitskom umjetniku Davoru Dediću, umjetničkog imena Daboo, koji će se šibenskoj publici predstaviti prvom samostalnom izložbom 'Samo urbano'.
Službeno otvorenje izložbe najavljeno je za 20 sati kada će se video pozivom autor izložbe Daboo javiti video pozivom iz Amsterdama u Nizozemskoj u kojem boravi. Posjetiteljima će se prigodnim riječima obratiti njegovi roditelji, dogradonačelnik Šibenika Paško Rakić, dugogodišnja kulturna djelatnica i akademska umjetnica Zdenka Bilušić te predstavnici P.A.R.K.-a, organizatora Kulturaljke.

 

Daboo je u kulturni život Šibenika ušao na velika vrata u suradnji s P.A.R.K.-om i to kao začetnik Membrain festivala u uvali Minerska te kao autor vizualnog identiteta Kulturaljke i Regius festivala.

 

Nijedno događanja Kulturaljke ne može proći bez glazbe pa neće ni otvorenje izložbe 'Samo urbano', a za to će se pobrinuti poznati domaći glazbenik s međunarodnim iskustvom, Ante Prgin. Nakon L'Koka, Magula i El Gata, vrijeme je za Entropia Modular. Glazbeni projekt koji Prgin dijeli s mlađim kolegom, Božidarom Bilušićem. Riječ je o instrumentalnoj elektroničkoj glazbi u kombinaciji s live svirkom. Entropia Modular fura downtoempo stil pa je kao takva idealna glazbena kulisa ne samo za otvorenje izložbe već i trenutak nakon kojeg više nema povratka – Kulturaljka se zakotrljala i nema stajanja do kraja travnja.
Izložba će se moći razgledati do kraja Kulturaljke, a to neće biti prije nego u šibenskom Importanneu zasvira legendarni američki bend Kultur Shock 20. travnja. Iste večeri na istom mjestu očekuje se hrpa glazbenih poslastica, a jedna od njih je svakako i Edo Maajka koji će imati čast nastupiti kao poseban gost američkog benda s kojim je prije tri godine snimio LP. Ulaznice po cijeni od 80 kuna još se mogu kupiti do 19. travnja i to: u Šibeniku u caffe baru Baldekin, Narodna Republika Bono i Azimut; u Zadru u baru & caffe baru Indie te u Splitu u Split Circus. Nakon toga, ulaznice po cijeni od 100 kuna, ono što ostane, moći će se kupiti na ulazu u Importanne. Tu je i online kupnja na Entrio
SAMO URBANO by DABOO – o izložbi

 

Miješanje starog i novog može izgledati kao riskantan pothvat za mnoge, ali za Dabooa, to dolazi s posebnom lakoćom. Njegova djela dišu tradicionalnim i suvremenim stilom spojenim u jedan. Svojim smislom za humor, a istodobno humanizirajući životinje, njegova su djela o stvaranju urbanog aspekta duhovnih životinja u kojem svatko može pronaći osjećaj sebe i svakodnevnog života. Kombinirajući spoj tiskarskih tehnika, matrica, slika i grafita u tradicionalnim i odvažnim bojama, sintetizira naklonost ovog umjetnika prema estetici Street Art-a i tradicionalnim umjetničkim praksama.
 

Iz kategorije: Kultura