Datum objave: 10. Lipanj 2019

Prepuni Poljud sinoć je "gorio" za glazbu,za Mišu, Olivera, Dina Đelu ....

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvenstveno snažne emocije pa onda glazba vladale su Poljudom sinoć na koncertu "To je moja zemlja". Na Poljudu se u nedjelju navečer dogodio pravi glazbeni spektakl. Nastupila su neka od najvećih imena domaće estrade.

 

Organizatori koncerta bi li su Karaman koncert d.o.o. i udruga Picaferaj. Koncert je humanitarnog karaktera jer sav prihod namijenjenUdruzi zavoda za Urologiju KBC-a Split za kupnju laparoskopskog stupa. Otpjevane su 22 pjesme (s puštenim spotovima), a svaki izvođač otpjevao je po jednu pjesmu. Izvođače je pratio orkestar, a zadnja, zajednička pjesma bila je “Moja domovina”. Na Poljudu su nastupili: Milo Hrnić, Stijepo Gleđ Markos, Dubrovački trubaduri, Đani Maršan, Meri Cetinić i klapa Lučica, klapa Maslina, Ranko Boban, Zlatko Pejaković, Jasna Zlokić, Dražen Zečić, Matko Jelavić, Tereza Kesovija, Miroslav Škoro, Mladen Grdović, Thompson, Prljavo Kazalište, piše Dalmacijadanas.

 

Koncert su vodili Mirna Berend i Oliver Mlakar koji su također dočekani velikim pljeskom.

Posebna nagrada za najpopularnijeg izvođača svih vremena dodijeljena je Miši Kovaču. Nagradu su umjesto Miše primili njegova kćerka i unuka. Mišo se publici obratio audio putem.

– Ja imam najbolju publiku na svijetu – kazao je Mišo i zaradio ovacije. Izvođači na pozornici pjevaju “Ako me ostaviš”, a publika je pala u trans.

Pri kraju koncerta “To je moja zemlja” koji je u nedjelju navečer održan na Poljudu, voditeljica Mirna Berend prisjetila se legendarnih splitskih pjevača.

– Hvala vam Dino i Olivere, znam da ste tu i znam da ste s nama – kazala je Mirna. Potom su prikazani spotovi “Ljubav se zove imenom tvojim” Dina Dvornika i Galeb i ja Olivera Dragojevića. Cijeli Poljud na nogama je otpjevao Galeb i ja, a na Zapadu svijetle tisuće mobitela.


Već sat vremena uoči koncerta pred Poljudom su se stvarali veliki redovi. Čini se da prodane sve ulaznice jer je već prije 20 sati veći dio Zapada bio popunjen, a ljudi i dalje pristižu u velikim redovima. Poljud je velikim pljeskom pozdravio izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića kada je ušao na Poljud.

Bio je ovo koncert u čast hrvatske glazbe – kazao je Oliver Mlakar. Na kraju su svi izvođači otpjevali evergreen “Moja domovina“.
Posljednji samostalni izvođač večeri bio je Thompson. Otjpevao je “Lijepa li si”. Poljud je na nogama… Očekivano, publika je Thompsona izazvala na bis, prenosimo s portala Dalmacijadanas.

FOTO:Lovre Lovrinčević, Dalmacijadanas
 

Iz kategorije: Kultura