Head 04
Datum objave: 13. Studeni 2019

DOBAR PROJEKT:Šibenska udruga Fotopoetika i "Šumski pjesnici" ušli u finale za nacionalnu nagradu Ful kulturno

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska udruga Fotopoetika i njihov projekt "Šumski pjesnici" koji vodi književnica i putopisac Maja Klarić ušla je među pet finalista prijavljenih na natječaj  Ful kulturno za najbolji niskobudžetni projekt u kulturi. Pristigla je dvadeset i jedna prijava od kojih je odabrano 5 koje ostaju u utrci za nagradu Ful kulturno, a  pobjedniku donosi 10.000,00 kn i naslov najbolje brendiranog kulturnog događanja 2019.

"Šumski pjesnici " se već devet godina održavaju u ponoru Butori u Istri. To je mjesto okupljanja Šumskih pjesnika i njihove publike, profesionalaca i kućnih stihoklepaca, obožavatelja divnoga spoja šume i poezije. Na njima se njeguju dobre stare stvari – čitanje kraj vatre, besplatna čaša vina za sve posjetitelje, dobra muzika nakon dobre poezije koja kao i uvijek dolazi iz Hrvatske i susjednih zemalja - BiH, Slovenije, Srbije, Italije i Mađarske,a imali su i gosta iz Sirije koji je čitao svoju poeziju na arapskom, uz hrvatski prijevod ♥

Finaliste su odabrale članice neovisnog vijeća (Sanja Rocco, mr. sc., v. pred., Poslovno Veleučilište Zagreb; Sandra Pocrnić Mlakar, urednica, novinarka, vlasnica izdavačke kuće Beletra; Romana Lekić, dr.sc., prof. Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment; Alis Pečarić Marić, influencerica i blogerica, vlasnica brenda čitaj knjigu; Dorotea Milas, mag.phil.et mag.rel., MA, Prodekanica za stručni i znanstveni rad, Vice Dean for Science, Poslovno Veleučilište Zagreb i članica upravnog odbora zaklade Kultura Nova; Vlatka Kamenić Jagodić, Direktor korporativnog marketinga i općeg informiranja, Končar – Elektroindustrija d.d.; Lea Brezar, Dhar media, vlasnica licence Superbrands Hrvatska i časopisa Brend kultura).

Finalisti su:

Centar za zdravo odrastanje Idem i ja s projektom “Prespavanac”,

  • Društvo za afirmiranje i promicanje knjige i stripa Slagalica s promocijom romana za mlade “Put u ljubičasto”,
  • KUBS Baštinica s projektom “Glagoljačići”,
  • Kulturna udruga Fotopoetika s projektom “Šumski pjesnici”,
  • Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade s kazališnom predstavom napravljenom prema knjizi “Dvije crte plavo”, Rosie Kugli.

Pobjedniku natječaja Ful kulturno nagrada će biti uručena u subotu, 16. studenog 2019. u 18 sati na glavnoj pozornici u paviljonu 6 zagrebačkog Interlibera.

Cilj natječaja Ful kulturno je promovirati niskobudžetna kulturna događanja – promocije pisane riječi u svrhu pojačavanja njihovih aktivnosti brendiranja. Prijaviti se mogu promocije i predstavljanja, događanja i festivali. Natječaj Ful kulturno za najbolji projekt u kulturi projekt je magazina Brend kultura kojeg podržava nezavisni autoritet za brending Superbrands Hrvatska.

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3