Datum objave: 27. Ožujak 2020

#OSTANI DOMA# UZ AZIMUT I FOTOPOETIKU / Nakon uspješnih poetskih recitala sutra u vaš dom dovode likovne umjetnike, pogledajte koje

Diana Ferić
Diana Ferić

Spremite se jer Fotopoetika i Azimut samo što nisu vaše ekrane obojili najljepšim bojama uz pomoć umjetnika iz cijele zemlje kroz virtualni kulturni pokret ‘crta iz dnevnog boravka. Četiri jahača apokalipse jašu dalje, a nakon poezije vrijeme je za malo likovne umjetnosti različitih izričaja. U danima pred nama dobit ćete uvid kako i što rade umjetnici poput Nives Čičin Šain, Lane Martinović Čala, Tomislava Šilipetra ili Mirne Sišul. S vama su likovni umjetnici koje poznajete i koje ćete tek upoznati, ilustratori i grafički dizajneri. Dodajmo da je akcija naišla na odobrenje Zagrebačkih likovnih umjetnika okupljenih u HDLU Zagreb koji su pozvali svoje članove da se pridruže šibenskoj inicijativi.

#ostanidoma i ovaj vikend pođi u razgledavanje virtualne izložbe umjetničkih djela koje samo za vas stvaraju brojni umjetnici i umjetnice iz zemlje, poruka je predstavnika kulturne udruge Fotopoetika i kluba Azimut iz Šibenika koji nastavljaju s inicijativom ‘... iz dnevnog boravka’. Ovog puta pred vas dovode ilustratore i grafičke dizajnere, slikare i slikarice i prikazuju ih u elementu u kakvom ih još možda niste vidjeli.

U video uradcima koji će se objavljivati na Facebook stranicama Fotopoetike i Azimuta moći ćete vidjeti kako nastaju radovi koje potpisuju ilustratorice poput Lane Hudina koju poznajete kao autoricu predivnih Lana’s Duckass ilustracija i kartica ‘Preživjeti prekid’. Tu je i svestrana umjetnica Nives Čičin Šain, osebujni grafičar starog kova Zvonimir Vila, akademski umjetnik nove generacije Tomislav Šilipetar, zatim poznata riječka umjetnica Mirna Sišul čiji radovi pršte energijom i optimizmom, svime onim što nam ovih dana treba.

‘Ako niste, svakako obratite pozornost na naše Facebook stranice, Fotopoetika i Azimut, jer nastavljamo s pričom o kulturi koja se ne predaje. Od ove subote, krećemo s novim video uradcima na kojima će svi koji to žele upoznati umjetnike u jednom drugom obliku, u elementu kakvog ih nikad možda ne bi doživjeli razgledavajući njihove radove u galerijama, na primjer. Stoga, slobodno možemo reći da u svakom zlu ima neko dobro’, poručili su pokretači inicijative, dodajući da posebna poslastica čeka šibenske pratitelje jer su svoje radove pristali poslati Antonija Modrušan, ravnateljica galerije Sveti Krševan, zatim Branka Grubić, Danijel Hrg te Denis Jakovljević.

‘U vrijeme COVID-19 jače smo se uhvatili onog lijepog u našim životima i odlučili ga podijeliti sa svima putem kanala koje imamo. Ovo je dokaz da uz malo volje i truda možemo sve što zamislimo čak i zatvoreni. Ostajemo iza naša četiri zida koliko je potrebno da se svi izvučemo, ali ne pristajemo na socijalnu distancu’, poručili su iz kulturnog stožera Fotopoetike i Azimuta.

Iz kategorije: Kultura