Datum objave: 03. Travanj 2020

KULTUROM PROTIV KORONE / Fotopoetika i Azimut vas vode večeras na virtualnu izložbu Zvonimira Vile

Diana Ferić
Diana Ferić

Iako je egzistencija kulturnih djelatnika po najviše slobodnih umjetnika među najugroženijima u zemlji, umjetnici ne spuštaju svoje pero. Tomu u prilog ide stvaralaštvo akademskog slikara Zvonimira Vile koji vas poziva da večeras pogledate njegovu virtualnu izložbu crteža "Sve zlo s tim".

Izložba u sklopu programa 'Kulturom protiv korone' na rasporedu je danas, 3. travnja, od 20 sati na Facebook stranici kluba Azimut i kulturne udruge Fotopoetika koji ovim nastavljaju biti nepokolebljiv ambasador kulture i nezaustavljiv promotor kulturnih događanja.

Akademski umjetnik Zvonimir Vila, unatoč teškom periodu kroz koji prolazimo svi zajedno, ne gubi ni inspiraciju ni smisao da zabavi konzumente kulturnih događanja koji su se silom prilika zadnjih tjedana preselili u virtualnu stvarnost. Tako će svi zainteresirani večeras moći pogledati njegovu zadnju no ne i posljednju izložbu crteža 'Sve zlo s tim'.

Dvadesetak crteža možete pogledati večeras od 20 sati na Facebook stranicama kluba Azimut, Fotopoetike i partnera ŠibenikIN, a sve uz pomoć kreativne ekipe iz Photo Studio 82. Stoga #ostanidoma i udobno se smjesti jer ono što je umjetnik jednistvenog izričaja pripremio za večeras nikog neće ostaviti ravnodušnim!

Kratka biografija autora:

Zvonimir Vila (Zagreb, 1966.)

 

Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1990. godine tradicionalne srednjovjekovne grafičke tehnike u klasi prof. Frane Para. Nakon diplome dobiva nagradu za najboljeg studenta ALU u Zagrebu. Posjeduje srednjovjekovnu grafičku prešu za duboki tisak. Vila se potpuno posvetio grafičkoj umjetnosti. Moglo bi se reći kako bezizlazna predanost vlastitom zvanju Vilu čini istinskim i nepopravljivim romantikom. Vila danas živi i stvara u Šibeniku. Pronaći ga možete u njegovoj Galeriji "Vila" na adresi Juja Šižgorića 6.

Iz kategorije: Kultura