Datum objave: 22. Svibanj 2020

UMJETNOST U POSTKORONA VREMENU / U Azimutu od 23. svibnja možete uživati u posebnoj izložbi pod nazivom "15 apostolova", pogledajte o čemu je riječ!

Diana Ferić
Diana Ferić

Izložba pod nazivom '15 apostolova'  organizira se u klubu Azimut, a poseban način kao jedna od prvih izložbi u postkorona dobu, a sadrži radove umjetnika, akademika i laika. Spaja tek naizgled nespojivo – umjetnost i ugostiteljski stol. Petnaest umjetnika oslikalo je drvene plohe stolova koji će ove subote biti postavljeni na vanjskoj terasi kluba na šibenskoj rivi. Od tog dana pa nadalje, ti će stolovi biti trajni spomen na kulturu i koliko nam je značila u doba koronavirusa pred kojim kultura nije kleknula zahvaljujući trudu  kulturnog stožera Azimuta i brojnih glazbenika, glumaca, likovnih umjetnika i fotografa koji su za vas pjevali, svirali, recitirali, slikali i fotografirali.  Za neki od 18 novih stolova kluba Azimut u Šibeniku, postavljenih na štekatu, moći ćete sjesti već od ove subote, 23. svibnja. Bit će to ujedno i svojevrsno otvorenje izložbe, stalnog postava omiljenog okupljališta brojih Šibenčana i gostiju grada.

Adrijana Diklić, Zvonimir Vila, Lana Martinović Čala, Blanka Hrg Pobrić, Jelenko Ujdur a.k.a. Koraljko Greben, Slaven Blaće, Mario Juras, Danijel Hrg,  Anita Franin Pečarica, Branka Grubić, Dolores Bujas, Magdalena Šetka, Sandra Eraković, Nives Čičin-Šain i Nino Šolić autori su radova na stolovima, apostolova, koji vas od subote čekaju na dobro poznatom štekatu u gradu.

Izložbu će pratiti i brošura čije grafičko oblikovanje potpisuje poznati šibenski autor, Ante Filipović Grčić, a tekst je napisao novinar i publicist, Marko Podrug kojeg ćemo ovdje i citirati: 'Izlazak iz izolacije i sjedanje za nove stolove ispred Azimuta, koji su iz krize i iz glava njihovih autora većinom izašli (ne)očekivano optimistični, zadnji je dokaz pobjede grada i svijeta nad  nevidljivim neprijateljem. Jesmo li dobili bitku ili rat, zasad ne znamo, no ovi će stolovi biti tu što god da nam budućnost donosi. A sadašnjost nam je donijela prvu izložbu stolova na ovdašnjoj kulturnoj sceni, a vjerojatno i puno šire.'

Naiđete li u subotu u pravo vrijeme možda se dogodi da na štekatu zateknete nekog od umjetnika pa mu priđite, stisnite ruku, recite 'hvala' i možda počastite pićem jer kad nam je epidemija zatvorila vrata, umjetnici su nam otvorili prozor kao bijeg iz mučne izolacije, poručuju organizatori te neobične izložbe.    

FOTO: Nino Šolić

Iz kategorije: Kultura