Datum objave: 22. Travanj 2022

ŠIBENČANIN IZLAŽE U SPLITU / Izložba kinetičkih skulptura Danijela Hrga otvara se večeras u Marmontovoj ulici u Splitu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Izložba kinetičkih skulptura šibenskog dizajnera Danijela Hrga  bit će otvorena večeras u Splitu, u prostoru Hrvatsko – francuske udruge  koja je i organizator.

 Taj je poznati kreativac počeo  u svojim ranim dvadesetim godinama izrađivati nakit., a radoznalost i stalna potreba za kreiranjem pretvorili su njegov obrt u galeriju u kojoj se nakit oteo kontroli postao kinetička skulptura. Do sada je imao pet samostalnih izložbi,a sudjelovao je I u 10 grupnih izložbi i performansa.
 
Rođen 1975 u Šibeniku. Svoje umjetničko putovanje započeo je stvarajući nakit od oblutaka. Neprekidno povezivanje sa zemljom i korištenje prirodnih resursa u svrhu dizajna i umjetnosti ga je izgradilo u umjetnika koji je danas. Deni svoju ljubav prema nakitu koji je u međuvremenu promijenio razne forme kao što su kamen, mineral, drvo, školjka, koralj, papir, metal i guma njeguje od 2004. godine te ju iz godine u godinu usavršava i s njom raste. Iza sebe ima 4 samostalne izložbe od kojih je najznačajnija održana u „Galeriju Art room Merikon“ u Beču. Budući da svojim nakitom već godinama jasno vozi na samoj granici između nosivog i galerijskog izloška logičan slijed su instalacije i direktne intervencije u prostoru kojima se bavi već 6 godina, dvije njegove instalacije krase prostor Azimuta ; „20 000 milja pod morem“ i „Imaginarno zaranjanje“. 
Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3