Datum objave: 15. Studeni 2022

NOĆ KAZALIŠTA / Nera Gojanović i Gordana Pavić u subotu u Brešanovoj sobi izvode glazbu iz Disneyevih filmova

Diana Ferić
Diana Ferić

Publiku u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku subotu, 19. studenog, na 14. Noći kazališta očekuje besplatan glazbeno – scenski i program. Počet će u 19 sati u foajeu Kazališta, odnosno u „Brešanovoj sobi”. „An evening with Disney” naziv je glazbenog programa u izvedbi mezzosopranistice Nere Gojanović i pijanistice Gorane Pavić koje su se već nebrojeno puta dokazale kao savršen glazbeni par u svakoj prilici. Ovog puta publici donose omiljene Disney hitove za sve generacije kazališne publike. "To nam je novi glazbeni program- povratak u djetinjstvo", napisala je na svom Facebook profilu Nera Gojanović.

Od 20.30 sati na daskama koje život znače polaznici Dramskog studija Ivana Jelić HNK u Šibeniku izvest će svoju hit predstavu „Moja priča”. Riječ je o predstavi koja je već upisala niz uspješnih gostovanja, a za koju je Oriana Kunčić, voditeljica Dramskog studija, dobila nagradu za najbolji dramski i pedagoški rad „Zvjezdana Ladika” koja joj je dodijeljena na ovogodišnjem 24. susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ u Rijeci.

Oba programa su besplatna no potrebno je preuzeti ulaznice na blagajni Kazališta sat vremena prije početka programa.

Noć kazališta za šibenske kazalištarce tu ne prestaje jer će iste noći u Gradskom kazalištu mladih u Splitu, HNK u Šibeniku gostovati s predstavom „Prijevara” nastalom u koprodukciji sa zagrebačkim Teatrom Erato. Riječ je o djelu nobelovca Harolda Pintera koje je ovog puta uprizorio poznati hrvatski redatelj Branko Ivanda. Predstava je već u premijernoj izvedbi oduševila publiku šibenskog kazališta, a nedugo nakon i publiku 15. Festivala regionalnih kazališta u Sisku.

Prijevara” je u slobodnoj prodaji u Šibenskom kazalištu u srijedu, 9. prosinca. Ulaznice su u prodaji. U međuvremenu će predstavu pogledati učenici srednjih škola u Šibeniku, 21. i 22. studenog.

Nakon Noći kazališta u HNK u Šibeniku će se u nedjelju 20. studenog obilježiti Svjetski dan djeteta. Iz Ureda Međunarodnog dječjeg festivala najavili su likovnu radionicu za djecu „Napravi svoj plakat za Orašara”. Sva mjesta na radionicu popunjena su u samo jedan dan. Djeca će izrađivati plakat na temu Orašara u raznim likovnim tehnikama te će nastali radovi biti izloženi u prostoru Kazališta za vrijeme izvedbe predstave „Orašar” 28. i 29. prosinca. Radionica je uvertira u blagdansku čaroliju koja u kazalištu traje cijelu godinu neovisno o slavljeničkim datumima. I dok su sva mjesta na radionici popunjena, ulaznice za predstavu u izvedbi Kazališta Marin Držić iz Dubrovnika još se mogu kupiti online preko internetske stranice Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku ili na blagajni HNK. Planirane su četiri izvedbe u srijedu, 28. prosinca, u 11 i 19 sati, te u četvrtak, 29. prosinca, u 11 i 13 sati. 

Iz kategorije: Kultura