Datum objave: 12. Veljača 2023

MAMA ŠĆ / Hrvatska ide na Eurosong s opakom antiratnom pjesmom koja pokazuje srednji prst Putinu i osuđuje odvratnu rusku invaziju na Ukrajinu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatska je glasovala: pjesma „Mama ŠĆ” urnebesno ozbiljno provokativnog benda „Let 3” predstavljat će je na ovogodišnjem Eurosongu. Izbor pjesme „Mama ŠĆ” i „Leta3” bio je očekivan jer je pjesma „Mama ŠĆ” bila bez konkurencije na blijedoj Dori. Izbor „Mame ŠĆ” i „Leta 3” benda s blago rečeno osebujnom reputacijom., ali i priznatim statusom velikana konceptualne umjetnosti, hrabra je odluka. Još je hrabrija kada se zna da je riječ o opakoj antiratnoj pjesmi koja pokazuje srednji prst Putinu i svim drugim diktatorima.
Sami Letovci objasnili su da je Mama ŠČ” društveno-političko ogledalo trenutka i kritika odvratne ruske invazije na Ukrajinu.
-Zapitali smo se
kakav užas može napraviti politički moron i kakve debilarije izmišljaju da se to kvazi opravda. I još dalje - ima li života poslije smrti, ima li života poslije ljubavi, ima li ga u svemiru, kakva je situacija po tom pitanju u Han Pijesku i tako dalje... Puno je tu svega, da, ali jebi ga, nitko ništa ne radi, sve moramo mi sami, jedino se još Vučić nešto batrga.

 Mama ljubila morona,
Armagedon nona,
krokodilski mali podli psihopat,
traktor i mama idem u rat. 

Foto: Let3 Facebook

Iz kategorije: Kultura