Datum objave: 01. Lipanj 2023

100 GODINA DISNEYA / Učenici glazbene škole Ivana Lukačića obilježili 100 rođendan studija crtanih filmova WaltaDisneya, tvorca najslavijih animiranih junaka.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Glazbena škola Ivana Lukačića koncertom učenika pjevačkog odjela i njihovih gostiju pridružila se globalnom obilježavanju 100. obljetnice utemeljenja studija crtanih filmova Walta Disneya, tvorca najslavinijih animiranih junaka i nezaboravnih animiranih filmova. Na koncertu u Muzeju grada Šibenika. izveli su pjesme iz 18 Disneyevih animiranih bajki.
Pjesmu A dream is a wish your heart makes iz Pepeljuge pjevala je Lucija Zmijanović, 1.sr., Colors of the wind iz Pocahontas pjevala je Paula Pirjak, 1.pr., Chim Chim Cher-ee iz Mary Poppins pjevao je Jakob Linus Scheel, 2.pr., Moanu je pjesmom How far I'll go predstavila Leona Josipović, 1.pr., Reflection iz Mulan pjevala je Janja Aja Avdagić 3.sr., Lavander's Blue iz filma So dear to my heart pjevao je Bepo Juričev Sudac, 1.pr., Once Upon a December iz Anastasie pjevale su Tara Šolić, 3.sr. i Janja Aja Avdagić.3.sr. , You've got a friend in me iz filma Priča o igračkama pjevao je Luka Baković 3.sr., Skladbe iz Male Sirene izvodili su na flauti Marta Miškić, Lovre Tunuković na violončelu, te pjevala Mihaela Dorbić, Esmeraldu iz crtića Zvonar crkve Notre dame pjevala je Mihaela Juranić, 2.pr. Iz crtića Vrlo zapetljana priča na flautama su svirale Tonka Kapitanović,4.sr i Ana Ivas,3.sr., a zločestu majku utjelovila je Janja Aja Avdagić. Poznatu pjesmu Puštam sve iz Frozen pjevala je Marijeta Dugopoljac. Aladina i Jasminu su utjelovili Lovre Tunuković i Marta Miškić. Zvjer iz Ljepotice i zvijeri pjevao je Stipan Režić, 1.sr., duet ljepotice i zvijeri pjevale su Tara Šolić i Janja Aja Avdagić uz glasovirsku pratnju učenice Lorene Margan,3.sr.
Skladbe su izvođene uz klavirsku pratnju profesorica Kristine Pešić i Tine Banovac, a pod mentorstvom profesorice Ane Grubić Miškić. Grafičko oblikovanje plakata i programa izradila je učenica Lucija Zmijanović. 

 

Iz kategorije: Kultura