Datum objave: 26. Listopad 2023

ĐANI U LISINSKOM / Dva i pol sata glazbenog čuda i vrhunskog užitka za publiku

Diana Ferić
Diana Ferić

Koncert za pamćenje održaoo je sinoć u prepunoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu glazbenik iznimnog glasa Đani Stipaničev s gostima među kojima je bila i šibenska klapa “More”. Čak su dva puta podigli publiku na noge!

 

Dva i pol sata glazbenog čuda, od savršenog odabira pjesama do presavršenih izvedbi, od pretalentiranog domaćina do prekrasnih gostiju, od prpošnosti do velike ozbiljnosti, od smijeha do suza, sve pod istim krovom”, pišu Đanijevi obžavatelji na društvenim mrežama. Bio je to glazbeni vremeplov i užitak za publiku svih generacija jer Đanijeva interpretacija nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 Svoju diskografsku karijeru Đani Stipaničev započeo je albumom obrada 'Kartolina iz Dalmacije' nakon čega je uslijedilo nekoliko autorskih albuma. Ovaj glazbenik dobro je poznat publici Lisinskog pred kojom je nastupao u našim najvećim mjuziklima poput 'Jalta, Jalta', 'Jesus Christ Superstar' i drugima.

 Prije godinu dana Đani je objavio album 'Nostalgija' s hitovima velikih pjevača kako bi neke od nezaboravnih pjesama iz šezdesetih i sedamdesetih godina u modernijoj obradi ponudio novim naraštajima. Za aranžman svih deset pjesama na albumu zaslužan je Goran Kovačić. A riječ je o obradama grupa Indexi, Pro arte, Miše Kovača i dr. Đani Stipaničev je s Nenom Belanom i klapom More pobijedio na ovogodišnjim šibenskim Večerima šansone.

 

Video

Iz kategorije: Kultura