Datum objave: 31. Prosinac 2021

SPOMENAR / Golemo zanimanje za spektakularni doček nove godine šibenskih novinara. Dolaze mnogobrojni turisti iz Zagreba, Splita, Zadra...

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski novinari ponovno organiziraju spektakularni doček nove godine. Tradicionalna novinarska „Noć bez cenzure” nije jedini program kojim će biti ispraćena stara i dočekana nova godina, ali je najveći, najveseliji i ima najbolji glazbeni i zabavni program, a ima i dobrotvorni karakter. Fešta šibenskih novinara pročula se već od prve „Noći bez cenzure” pa će na nju ove godine doći mnogobrojni turisti iz Zagreba, Zadra i Splita. Najavljeni su i strani gosti, a najavljene su i organizirane skupine građana iz Drniša, Knina, Sinja pa čak i Grahova koje žele dočekati novu godinu u Šibeniku na šibenskoj novinarskoj fešti.
Prva značajka šibenskog novinarskog dočeka nove godine je da su svi koji dođu jednaki, odnosno da nema rangiranja uzvanika i gostiju po njihovim dužnostima i staležu. Druga je značajka da su novinari okupili sve šibenske slikare, pjevače, glazbenike, umjetnike, zabavljače, glumce, dekoratere, trgovce i krojače koji su ukrasili grad, priredili zabavne točke i glazbene programe, a pobrinuli su se i za iznenađenja. Sve što se zaradi d prodaje jela i pića, ali i plesa s damama koji se dobrovoljno plaća, ide u dobrotvorne svrhe. Dio prihoda ide šibenskoj sirotinji, a dio za uređenje kupališta Jadrija.
Mnogi su se Šibenčani mjesecima pripremali za novinarsku „Noć bez cenzure” jer se pročulo da će na tri mjesta u gradu jazz kapele svirati najnovije svjetske plesove pa su požurili naučiti ih da se ne bi osramotili. Za novinarski doček pripremaju se i šibenski političari, činovnici, industrijalci i dužnosnici jer znaju da neće moći izbjeći porugu i šale na svoj račun, a neće se smjeti ljutiti.
Tolikoj zabavi šibenskih novinara veseli se sav Šibenik, a stižu i dobre vijesti iz hotela i pansiona da su sve postelje i sve sobe rasprodane.

Šibenik, 31. prosinca 1935.

Iz kategorije: Nostalgija