Datum objave: 17. Ožujak 2023

SPOMENAR / Načelnik Šibenika oduzeo Zablaću 40 tona cementa jer se Zablaćani nisu mogli dogovoriti hoće li popraviti putove ili izgraditi šetnicu uz more.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Uprava Šibenika odobrila je odluku načelnika da se Zablaću oduzme 40 tona cementa koje je to mjesto dobilo na dar te da se cement upotrijebi za popravke i gradnju objekata i putova u Šibeniku. Odluka o oduzimanju cementa darovanog Zablaću donijeta je zato što se Zablaćani nisu mogli dogovoriti kako će cement upotrijebiti. Predsjednik mjesne uprave Zablaća i njegovi istomišljenici željeli su da se cement potroši na gradnju šetnice uz more, a mještani da se cement utroši na popravak dotrajalih i jedva prohodnih zablaćkih ulica. Iako je većina mještana bila za popravak ulica, glavar sela na to nije pristao, a radovi na izgradnji šetnice nisu mogli započeti jer su ih bojkotirali mještani.
Spor je raskinula općinska uprava u strahu da će cement propasti dok se Zablaćani dogovore. Protiv oduzimanja cementa bio je glavar Zablaća te je najavio žalbu i tužbu protiv općinske uprave i šibenskog načelnika. On je naime cement za uređenje Zablaća dobio osobno kao potporu za izbore na kojima je Zablaćanima obećao uređenje seoskih putova pa su oni glasovali za njega.

Šibenik 17. ožujka 1936.

Iz kategorije: Spomenar