Head 09
Datum objave: 06. Studeni 2023

ČUVAJTE PRIRODU:Ne bacajte otpad u okoliš nego iskoristite uslugu Zelenog grada Šibenik d.o.o.

Diana Ferić
Diana Ferić

Ne zagađujte prirodu, zelene i javne površine glomaznim otpadom: Zeleni grad Šibenik d.o.o. ga odvozi s kućnog praga bez naknade!, poručuju iz ove komunalne gradske tvrtke.

Kako bismo spriječili zagađivanje prirode i gradskih površina apeliramo na građane da koriste našu uslugu odvoza glomaznog otpada s kućnog praga bez naknade.Svaki naš korisnik ima pravo jednom godišnje na odvoz 3m3 glomaznog otpada s kućnog praga bez naknade. Postupak podnošenje zahtjeva za odvoz glomaznog otpada je jednostavan, potrebno je nazvati nas na telefon 022/332-325 ili preko naše web stranice podnijeti e-Zahtjev.”; kažu u Zelenom gradu.

Odvoze glomazni otpad prema tjednom rasporedu po gradskim područjima, a sve s ciljem sprječavanja neodgovornog bacanja otpada po prirodi, zelenim i javnim površinama našeg grada.

U glomazni otpad spada puno toga, a kako bi bili sigurni što točno, popis predmeta i stvari koje se smatraju glomaznim komunalnim otpadom su:

Kupaonska oprema: kada, tuš kada, kada za djecu, kupaonski ormar i police, zavjesa ili pregrada za tuš ili kadu, nosač zavjese, umivaonik, toalet i bide (školjka i daska), slavina za vodu, nosač tuša i crijevo za tuš, stalak za ručnike, ogledalo. Glomazni otpad je i dječja oprema: krevet za dijete, stolica i hodalica za dijete, veće igračke, dječja kolica i auto sjedalica za dijete, kao i podne obloge: tepih, laminat, linoleum, parket, krzno i slično.

Od namještaja u glomazni otpad spadaju: ormar, komoda, ladičar, vitrina, noćni ormarić, police, stolovi, stolica, klupa, barska stolica, zidni/stolni sat većih dimenzija, daska od uzglavlja kreveta, stalak, fotelja, naslonjač, krevet, tabure, madrac, nadmadrac, podnica kreveta, okvir za sliku većih dimenzija, prozorske zaštitne rešetke i grilje i sobne pregrade. Od kuhinjske opreme u glomazni otpad spadaju kuhinjski elementi, sudoper, radna površina i šank.

Što se tiče vrtne opreme, u glomazni otpad spadaju: ograda i vrata, vrtni namještaj, vrtni alat, sjenica za vrt (rastavljena na dijelove dimenzija pogodnih za prijevoz), drvo (izrezano na dimenzije pogodne za prijevoz), posuda (za npr. cvijeće) i postolje većih dimenzija, vrtni ukrasi većih dimenzija, vrtna klupa, crijevo za vodu, oprema za razvođenje vode te posude za zalijevanje bilja, ljuljačka, suncobran i stalak za suncobran.

Ostali glomazni otpad su: rolete, žaluzine, tende, ljestve i samostojeće stepenice, zavjese i nosači zavjesa, vrata, staklo (okno), prozor, prozorski okvir, invalidska kolica, dekorativni predmeti većih dimenzija, oprema za kućne ljubimce većih dimenzija (akvarij, žičani kavez), sprave za vježbanje (bicikl, daska za jedrenje, kajak, kanu i slično), radijator, kante i posude većih dimenzija, tapete, daska za glačanje, okvir za sušenje rublja.

Krupni (glomazni) i električni otpad možete zbrinuti bez naknade i na reciklažnom dvorištu Bikarac d.o.o., Donje Polje bb, radno vrijeme od 7:00 h do 17:00 h.

Nazovite Zeleni grad Šibenik na 022/332 325 ili preko web stranice ispunite e-Zahtjev za odvoz glomaznog otpada te tako spriječite stvaranje nelegalnih odlagališta u prirodi, na zelenim i javnim površinama Grada Šibenika!

Želimo potaknuti naše sugrađane da vode brigu o okolišu te pravilnom i odgovornom odvajanju i odlaganju otpada”, poručuju iz Zelenog grada.

Iz kategorije: Sponozirani članci

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3