Datum objave: 15. Veljača 2016

POTPUNA DOMINACIJA: Nives Radić i Karmela Makelja zlatne na europskom kupu

Šibenik News
Šibenik News

Nedjelja, 14. veljače,  bila je posebno sretna za boksačice šibenskog kickboxing kluba Dalmatino, Nives Radić i Karmelju Makelja koje su se s nastupa na europskom kupu u kickboxingu 'Karlovac Open 2016' vratile zlatne. 

 

Obje šibenske sportašice dominirale su u disciplini low kick te je zlatna Makelja na putu do finala u konkurenciji juniorki (-60 kg) pobjedila jednoglasnom odlukom sudaca Minu Popović iz Crne Gore i u samoj završnici, Anamariju Čvrk iz Kutine.

 

- Karmelina dominacija za trajanja svih rundi u obje borbe je bila neupitna, svojim uvjerljivim nastupima nije sucima ostavljala nikakve dvojbe, te je sasvim zasluženo osvojila zlatnu medalju.  Da uspjeh bude veći, Karmela je proglašena i naboljom juniorkom turnira. Da podsjetimo, Karmela je proglašena najboljom junirokom i na posljednjem međunarodnom turniru u prosincu 2015. u Zagrebu - poručuju iz kluba.

 

Nives Radić, pak, bila je bez konkurencije u svojoj 'prirodnoj' kategoriji te je nastupila u superteškoj kategoriji što joj nije teško palo. Dapače, pod vodstvom trenera Damira Lambaše, i Nives je, kao i Karmela, stigla do finala.

 

- U superteškoj kategoriji, suprostavila joj se Minela Selman iz Sarajeva, predstavnica BiH, ali bez uspjeha, iako je pružila relativno dobar otpor. Tom finalnom pobjedom Nives osvaja još jednu zlatnu medalju - obavještavaju iz Dalmatina.

 

Za Nives i Karmelu nema odmore te se djevojke pripremaju za Prvenstvo Hrvatske u full contactu koje će se održati 12. ožujka. 

 

 

Iz kategorije: Sport