Datum objave: 28. Listopad 2017

Dalmatinski portal tvrdi da su oružje u sukobu torcide i funcuta u Šibeniku pripremili funcuti

Diana Ferić
Diana Ferić

Torcidaši su prije sukoba digli ruke u zrak, palice i bengalke su donijeli – funcuti, tvrde na Dalmatinskom portalu u tekstu pod naslovom „Novi detalji obračuna u Šibeniku“ donoseći, kako kažu nove detalje navijačkog sukoba koji se dogodio u srijedu 25. listodapa uoči utakmice Šibenik – Hajduk.


Fotografija torcidaša kako s palicom stoji iznad krvavog navijača Šibenika obišla je portale, a sve je popraćeno tekstom da je naoružana Torcida upala na Stari Pazar i brutalno napala Funcute. Teško je bilo naći razloga za sumnju u te izvještaje s obzirom na priložene snimke i fotografije sukoba u kojem je s obje strane sudjelovalo po 50-ak pripadnika. Međutim, kako doznajemo, palice i bengalke upotrebljene u toj tučnjavi su pripadale - funcutima!, prenosimo s tog portala.

Torcida je došla, napala je Šibenčane koji su izvukli deblji kraj, sve je izgledalo ružno, to uopće nije sporno, ali s obzirom na to da će uhićeni navijači pred sudom odgovarati za svoje (ne)djelo valja reći da su torcidaši u Šibenik došli bez ikakvog oružja. Čak su, kako doznajemo, prije tučnjave dignuli ruke u zrak da to svojim navijačkim kolegama i dokažu.

Kako se onda našla palica u rukama torcidaša na fotografiji portala Šibenik.in, najjačeg šibenskog medija koji je i u ovoj prilici imao ekskluzivan materijal? Jednostavno, hajdukovac je nekom od funcuta oduzeo oružje, što se, čini nam se, može zaključiti i iz fotografija tog portala. Prema našim informacija, koje ne mogu biti službene niti potvrđene, također doznajemo da su šibenski navijači očekujući napad Torcide sakrili oružje u blizini mjesta gdje su se grupirali i gdje im, na koncu, ono nije nimalo pomoglo u huliganskom obračunu.

 

Torcida i Funcuti, poznato je, od devedesetih su u sukobu. Nemalo puta su hajdukovci po Šibeniku ostajali bez šalova i transparenata, a najžešći Hajdukovi navijači ne mogu im oprostiti ni koketiranje s BBB-ovcima, piše Dalmatinski portal.

Iz naših izvora pak saznajejmo da je pohod torcide u Šibeniku bio smišljen i planiran s točnim metama napada zbog navodne zasjede koju su im  određeni funcuti  pripremili prije te utakmice u Šibeniku.

FOTO:Šibenik in

 

Iz kategorije: Sport