Datum objave: 24. Siječanj 2021

KOŠARKA / Šibenski košarkaši bolji od splitskih. Nakon seniora i košarkašica nadigrali su ih i juniori. Šibenka - Split 99:77

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Na kraju utakmice juniora GKK Šibenik : KK Split na semaforu je svijetlio rezultat 99:77. Šibenska košarkaška budućnost pobijedila je splitsku košarkašku budućnost s 22 koša razlike, a ni to nije baš pravi odraz premoći šibenskih košarkaša koji su vršnjake iz Splita nadigrali su svim elementima igre. Najbolji u redovima Šibenke bio je Juraj Pleadin koji je ubacio baš kao nekada Dražen Petrović, 40 koševa. Ništa slabiji nisu bili Klarin (26) i Antić (12). koševa, ali je sjajnu pobjedu u 3. kolu prve juniorske košarkaške lige jug donijela cijela ekipa odličnom igrom. Nakon utakmice i sami Splićani priznali su da su bili nadigrani od bolje i spremnije ekipe.

U 4. kolu juniori GKK Šibenke gostuju kod KK Zadra 2.

Zanimljivo je, ali i znakovito da su šibenski košarkaši i košarkašice ove sezone bolji od splitskih. Osim juniora Šibenke pobjede su i na gostovanjima u Splitu i na uzvratnim susretima u Šibeniku odnijeli i seniori Šibenke te košarkašice Šibenika.   

Foto: Ante Baranić


GKK Šibenka - Split 99:77 (27:21, 26:17, 16:14, 30:25)
GKK Šibenka: Pleadin 40, A. Klarin 26, Živković 9, Škugor 8, Topić 4, Antić 12, Pulić, Pancirov, M. Klarin, Brajković, P. Šarić. Trener: P. Maleš.

Iz kategorije: Sport