Datum objave: 06. Srpanj 2022

VESLANJE / Šibenska „Krka” odlična na Prvenstvu Hrvatske. Osvojila je srebro i dvije bronce u konkurenciji više od 1000 najboljih hrvatskih veslačica i veslača.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenska „Krka” osvojila srebro i dvije bronce na Veslačkom prvenstvu Hrvatske u konkurenciji više od najboljih hrvatskih veslačica i veslača 1000 u svim kategorijama. Treneri Radečić i Krasić na najvažnije nacionalno natjecanje u najtrofejnijem hrvatskom olimpijskom sportu poveli su 20 najboljih šibenskih veslačica i veslača dvije djevojke i 18 momaka koje su rasporedili u 6 skifova, 3 dvojca i 3 četverca. Najviše se očekivali od juniorskog skifiste Bartola Medića, petorke mlađih juniora i mlađe-juniorske skifistice koji su nedavno nastupali na Bledu, te muškog i ženskog kadetskog skifa.
Bartol Medić, plasirao se u veliko A finale skifista i osvojio brončanu medalju. Bartol je u polufinalnoj skupini bio najbrži i postigao je najbolje rezultate u obje skupine polufinala, a u finalu su od njega bila bolja samo dvojica hrvatskih reprezentativaca.
Mlađi junior Nikola Knežić je u konkurenciji još 27 skifista svoga uzrasta nakon uvjerljive pobijede u polufinalu uspio doveslati do srebrne medalje. To fenomenalan uspjeh jer on do sada nije postigao značajnije plasmane.
Brončanu medalju u dvojcu na pariće osvojili su mlađi juniori Jakov Slavica i Filip Šarlija u konkurenciji čak 25 posada.
Odlične rezultate, a to znači plasmane u A-finale, postigli su kadetska skifistica Tara Doodney i četverac na pariće Marko Martinović, Franko Dobra, Jakov Slavica i Filip Šarlija.
Posebnu pozornost zaslužuje 13-godišnja veslačica Tara Doodney koja se uspjela plasirati među 6 najboljih u konkurenciji 23 starije i iskusnije veslačice. 

Foto: Nives Crnogaća, VK Krka 

Iz kategorije: Sport