Datum objave: 08. Rujan 2022

UPRAVA HNK ŠIBENIK / Nikoga ne diskriminiramo raspodjelom ulaznica, utakmica s Hajdukom je visokog rizika

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 Uprava HNK Šibenik oglasila se priopćenjem za javnost uoči utakmice koja se igra na Šubićevcu ovoga petka, 9. rujna kada će snage odmjeriti momčadi Šibenika i Hajduka. Ta je utakmica proglašena utakmicom visokog rizika

"HNK Šibenik kao organizator predmetne utakmice dužan je poduzeti sve moguće sigurnosne mjere kako bi se izbjegli neredi navijača te sukob konfrontirajućih navijačkih skupina, što bi moglo izravno utjecati na sigurnost ostalih navijača, gledatelja i sudionika nogometne utakmice. S obzirom da stadion Šubićevac ima samo dvije tribine, uprava kluba donijela je mjere radi razdvajanja navijačkih skupina, na što nas obvezuju Zakon o javnom okupljanju, Pravilnik o zaštiti sigurnosti i Protokol o sigurnosti na utakmicama visokog rizika. Sukladno Protokolu o sigurnosti HNK Šibenik i HNK Hajduk su dogovorili raspodjelu ulaznica te je gostujućem klubu pripala cijela istočna tribina, što iznosi 17 posto ukupnog kapaciteta, o čemu je sklopljen ugovor između dva kluba.

Odluka je donesena nakon ozbiljnog razmatranja ovog sigurnosno-zahtjevnog nogometnog događaja, potencijalnih rizika te mogućnosti ugrožavanja sigurnosti svih sudionika nogometne utakmice. Još jednom naglašavamo kako je HNK Šibenik organizator javne priredbe i na njemu je najveća odgovornost i u tom smislu činimo sve kako bi se spriječio sukob dviju konfrontirajućih navijačkih skupina. Ovim javnim priopćenjem želimo naglasiti kako nam je sigurnost svih koji će nazočiti ovoj utakmici na prvom mjestu, kako gostujućih tako i domaćih navijača i istaknuti činjenicu kako smo gostujućim navijačima omogućili kupnju tri puta više ulaznica nego što je propisano i na taj način demantirati navode koji su se pojavili u javnom prostoru kako se radi o diskriminaciji na regionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi. S nestrpljenjem očekujemo trenutak u kojem će se navijačke strasti smiriti do te razine da neće biti potrebe za poduzimanjem mjera sigurnosti ove vrste - stoji u priopćenju kluba sa Šubićevca”, stoji u priopćenju.

FOTO: Facebook HNK Šibenik, autor Milan Balaban

Iz kategorije: Sport