Datum objave: 14. Studeni 2022

VESLANJE / Veslači „Krke” potvrdili svoju snagu na provjeri kandidata za veslačku reprezentaciju Hrvatske kontrolnoj na daljinskoj regati HVS-a u Zagrebu.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Veslači VK „Krka” Bartol Medić i Nikola Knežić u kategoriji juniora i Franko Dobra i Marko Martinov mlađih juniora postigli su izvrsne regate na daljinskoj regati Hrvatskog veslačkog saveza na kojoj su provjereni forma i dosezi veslačica i veslačica, kandidata za veslačku reprezentaciju Hrvatske. Daljinska regata organizirana je na Jaranu. Među 26 najboljih hrvatskih veslača u kategoriji juniora Bartzol Medić je bio drugi, a Nikola Knežić peti. U kategoriji mlađih juniora Franko Dobra i Marko Martinov, u konkurenciji 18 kandidata, doveslali su do trećeg i četvrtog mjesta.
Bartol Medić i Nikola Knežić potvrdili su svoj reprezentativni status, a Franko Dobra i Marko Martinov su se učvrstili na vrhu najboljih hrvatskih veslača u svom uzrastu u kojem su raspored od 1. do 5. mjesta odlučivale stotinke sekunde.
„Krkini” veslači nou potvrdu svoje vrijednosti potvrditi će na predstojećem Prvenstvu Europe u Francuskoj i Svjetskom prvenstvu – predolimpijskoj regati za juniore, a
mlađi juniori će se natjecati na „Balkan Rowing Championships” u Rumunjskoj

Foto: Nives Crnogaća / VK Krka 

Iz kategorije: Sport