Datum objave: 30. Studeni 2022

PLIVAČKI KLUB „ŠIBENIK” / Braća Niko i Josip Silov na međunarodnom plivačkom mitinga u Zadru osvojili zlato i dvije bronce. Srušili su osobne rekorde.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Braća Niko i Josip Silov, članovi plivačkog kluba Šibenik na međunarodnom turniru "Sveti Krševan" u Zadru na kojem je nastupilo 377 plivačica i plivača iz 23 najbolja plivačka kluba iz inozemstva i Hrvatske, srušili su osobne rekorde i postigli niz izvrsnih rezultata.
Plivački klub „Šibenik” u Zadru je nastupio s 13 plivačica i plivača. U ženskoj konkurenciji nastupile su Tea Tatar, Tonka Huljev, Maja Dubravica, Iva Marija Ercegović i Petra Pešić dok su u muškoj konkurenciji nastupili Josip i Niko Silov, Bartol i Bepo Šišak, Šimun Dučić, Leon Roško, Niko Erceg i Matko Bogdan.
Najbolje rezultate postigli su Josip i Niko Silov. Josip je koji je osvojio dvije medalje. U disciplini 200 leđno Josip je popravio svoj osobni rekord za 3 sekunde i zasluženo odnio zlato ispred Karla Ivanovića iz Zagrebačkog plivačkog kluba i Erika Bečirevića iz zagrebačke Dubrave. Uz zlato na 200 leđno Josip je osvojio i broncu u disciplini 200 mješovito.
Niko Silov je najbolju trku imao u disciplini 100 slobodno u kojoj je osvoji broncu,
a u disciplini 200 prsno popravio je svoj osobni rekord i to za više od 6 sekundi te zauzeo 4. mjesto.

Iz kategorije: Sport