Datum objave: 01. Veljača 2023

PLIVANJE / Plivači PK „Šibenik” Josip i Niko Silov i dvoje kadeta za štafetne utrke na Regionalnom prvenstvu Hrvatske u Crnici izborili nastup na Prvenstvu Hrvatske.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Na Regionalnom prvenstvu Hrvatske za kadete i mlađe kadete koje je održano u Šibeniku na bazenu u Crnici u konkurenciji više od 220 plivačica i plivača iz dvanaest dalmatinskih klubova, plivači PK „Šibenik” Josip i Niko Silov i dvoje kadeta za štafetne utrke na Regionalnom prvenstvu Hrvatske u Crnici izborili nastup na Prvenstvu Hrvatske.
U pojedinačnim utrkama Josip Silov je postao novi dalmatinski prvak u disciplini 200 leđno, a njegov brat Niko u disciplini 200 slobodno. U kadetskoj konkurenciji plivači PK „Šibenik” osvojili su tri brončane medalje u štafetama 4x200 slobodno, 4x100 mješovito i 4x100 slobodno. Uz Josipa i Niku u štafetama su plivali Šimun Dučić, Bartol Šišak i Marko Grubišić. Šimun Dučić je štafetnim medaljama pridodao i broncu u disciplini 800 slobodno.
Za Plivački klub „Šibenik” na Regionalnom prvenstvu Hrvatske nastupilo je 25 plivačica i plivača. U kategoriji mlađih kadeta najuspješniji su bili Vito Ljepava koji je osvojio dva srebra i dvije bronce, Ante Paladin koji je u konkurenciji godinu dana starijih plivača osvojio tri brončane u prsnim disciplinama, Marta Landeka, brončana u disciplini 100 leptir i Petra Pešić, zlatna u disciplini 400 mješovito. Kod mlađih kadeta odlična je bila štafete 4x50 mješovito koja je u osvojili 4 mjesto zaostavši samo 65 stotinki za štafetom splitskog Mornara.

 

Iz kategorije: Sport